Kontrabandininkai iš Vilniaus neteko beveik 4 tūkst. pakelių rūkalų

  • Teksto dydis:

Švenčionių rajone pareigūnams įkliuvo trys kontrabandininkai, kurie turėjo 4 tūkst. neteisėtai į Lietuvą atgabentų rūkalų pakelių.

Trečiadienį naktį prie sienos su Baltarusija patruliavę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai aptiko įtartinus dviejų asmenų pėdsakus, vedančius nuo vietinio Švenčionių rajono kelio į Bevardžio mišką.

Jais sekę pasieniečiai Adamavo kaimo prieigose rado keturis ryšulius, apvyniotus juoda polietileno plėvele. Kiekviename jų buvo po dvi tarpusavyje surištas gamyklines rūkalų dėžes.

Iš viso rasti 3996 pakeliai cigarečių „NZ Gold Supers Slims“ su baltarusiškais akcizo mokesčio ženklai. Rūkalai buvo sukrauti prie apleistos sodybos, esančios už maždaug 3 km nuo valstybės sienos su Baltarusija.

Į įvykio vietą pareigūnai iškvietė kinologą su belgų aviganiu Ego. Keturkojis pėdsekys pasieniečius nuvedė pusantro kilometro link kelio tarp Švenčionių rajono Gaspariškių ir Dalininkų kaimų. Čia pareigūnai sulaikė įtartiną vyrą. Paaiškėjo, kad jis yra 27-erių metų Vilniaus rajono gyventojas.

Tuo tarpu kitoje Adamavo kaimo pusėje specialiosios užkardos pasieniečiams įkliuvo 20-ies ir 28-erių metų Vilniaus rajono gyventojai. Jie sulaikyti einantys Andriukėnų kaimo link.

Pirminiais duomenimis, visi trys vyrai yra susiję su kontrabandinio krovinio gabenimu.

Cigaretės laikinai saugomos Ignalinos rinktinėje. Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gabentojams gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų, o dvidešimtmečiui Vilniaus rajono gyventojui dar teks atsakyti ir už tai, kad būdamas pasienio ruože neturėjo asmens dokumento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių