Kontrabandininkai neteko į Lietuvą gabento rūkalų krovinio

  • Teksto dydis:

Vilkaviškio rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai užklupo tris kontrabandininkus. Į pasieniečių rankas taip pat pateko puspenkto tūkstančio pakelių rūkalų.

Šeštadienį vakare VSAT Lazdijų rinktinės Lieponos užkardos patruliai ties Vilkaviškio rajono Slibinų kaimu pastebėjo į Lietuvos kilumą einančią trijulę su nešuliais. Nešikus pasieniečiai užfiksavo už puskilometrio nuo Lietuvos ir Rusijos sienos, kuri šioje vietoje eina Širvintos upeliu. Jo plotis čia – apie 4 metrus.

Sulaikymo metu vienas asmuo metėsi nešulius ir puolė arimais puolė bėgti Kudirkos Naumiesčio link, kiti du – Kybartų kryptimi. Vieną bėglį pasieniečiai sulaikė už kilometro nuo valstybės sienos. Vyras gulėjo arimuose tikėdamasis, kad tamsoje jo nepastebės vietovės apiešką pradėję VSAT pareigūnai. Pažeidėjo užmačias niekais pavertė tarnybinis pasieniečių šuo, lengvai užuodęs besislėpusįjį lauke. Jo bendrininkams pavyko pasprukti.

Melioracijos griovyje VSAT pareigūnai aptiko ir trijulės gabentą krovinį – į juodą polietileną įvyniotas 9 dėžes cigarečių „NL“. Rastieji puspenkto tūkstančio pakelių nebuvo pažymėti banderolėmis.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra 18 metų Kudirkos Naumiesčio gyventojas. Jis po apklausos uždarytas į areštinę.

Kontrabandinis rūkalų krovinys laikinai saugomas Lazdijų rinktinėje. Šio VSAT padalinio pareigūnai dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo, kontrabandos bei neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėjo ikiteisminį tyrimą.


Šiame straipsnyje: kontrabandacigaretėspasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių