Kontrabandininkai cigaretes sukrovė į pavėsinę

  • Teksto dydis:

Šalčininkų rajone valstybės sienos su Baltarusija pažeidimo vietą aptikę pasieniečiai netrukus sulaikė ir du vyrus, įtariamus kontrabanda. Į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų rankas pateko 3 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių, kurios buvo sukrautos į pavėsinę.

Ketvirtadienį vakare ties Šalčininkų rajono Gudelių kaimu patruliavę Vilniaus rinktinės Dieveniškių užkardos pasieniečiai aptiko kelių asmenų pėdsakus, vedančius iš Lietuvos į Baltarusiją ir atgal.

Pėdsakais, vedančiais į Lietuvos gilumą, nusekę VSAT pareigūnai už maždaug 3 kilometrų nuo sienos pažeidimo vietos, ties Šalčininkų rajono Kalvių kaimu, sulaikė įtartiną vyrą. Šis iškart prisipažino stebėjęs pasieniečių patrulių judėjimą bei talkinęs kontrabandininkams. Nustatyta, kad sulaikytasis yra 20 metų Šalčininkų rajono gyventojas.

Paieškas tęsę VSAT pareigūnai gyvenamajame name Dieveniškėse netrukus sulaikė dar vieną vyrą, 19 metų Šalčininkų rajono gyventoją. Jis pasieniečiams parodė, kur paslėpė nelegaliai per sieną atgabentą rūkalų krovinį.

Kaip pranešė VSAT, Dieveniškių prieigose esančioje negyvenamo namo pavėsinėje pareigūnai aptiko sukrautas dėžes. Iš viso rastos 6 į polietileną suvyniotos gamyklinės pakuotės cigarečių „Fest“. Visi 3 tūkst. pakelių buvo pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo ikiteisminį tyrimą pradėję Vilniaus rinktinės pasieniečiai penktadienį priešpiet apklausė abu  abiejų sulaikytusius.

Už tokį nusikaltimą gresia bauda, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų. 

Be baudžiamosios Šalčininkų rajono gyventojams dar gresia ir administracinė atsakomybė už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką. Už tai teismas gali skirti baudas nuo 2896 iki 5792 eurų.


Šiame straipsnyje: kontrabandapasieniscigaretės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių