Kontrabandininką išdavė įtartinas kelionės maršrutas

  • Teksto dydis:

Šumsko kontrolės punkte pasieniečiai sulaikė baltarusio vairuojamą automobilį, kuriame įrengtose slėptuvėse į Lietuvą bandyta įvežti daugiau beveik 800 pakelių kontrabandinių cigarečių. Detalią automobilio patikrą nuspręsta atlikti po to, kai pasieniečiams įtartinas pasirodė baltarusio nupasakotas kelionės maršrutas.

Antradienį Kenos užkardos pasieniečiai Šumsko kontrolės punkte patikrino iš Baltarusijos į Lietuvą vykusio 29-erių Baltarusijos piliečio ir jo vairuoto automobilio „Audi 100“ dokumentus. Vairuotojas papasakojo važiuojantis į kaimyninę Lenkiją, tačiau pasieniečiams negalėjo logiškai paaiškinti, kam daro lanką vykdamas į ją per Lietuvą. Buvo nuspręsta detaliai patikrinti transporto priemonę, todėl „Audi 100“ pristatytas į Medininkų punktą. Čia yra patikrinimui skirta patalpa ir priemonės.

Paaiškėjo, kad automobilio salone, vairuotojo ir keleivio sėdynėse, automobilio durelėse po apdaila ir bagažinės šoninių stiklų rėmuose įrengtose slėptuvėse buvo gabenami rūkalai. Baltarusis automobiliu vežė 776 pakelius cigarečių „Minsk Superslims“, „NZ Gold“ ir „Queen Menthol“ su Baltarusijos akcizo ženklais.                       

Už kontrabandos gabenimą vairuotojui gresia administracinė bauda nuo 2700 iki 6000 eurų. Teismas taip pat gali konfiskuoti jo automobilį. Po apklausos užsienietis paleistas. Rūkalai ir „Audi 100“ saugomi Vilniaus rinktinėje.

Pasienyje su Baltarusija veikiantis Šumsko kontrolės punktas, anksčiau turėjęs vietinio eismo punkto statusą, nuo 2017 m. vasario 17 d. tapo tarptautiniu. Per jį negalima gabenti deklaruojamų prekių, o tik asmeninio naudojimo daiktus. Nepaisant šio reikalavimo, pasieniečiai Šumsko punkte kone kasdien išaiškina bandymų į Lietuvą neteisėtai įvežti cigarečių kontrabandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių