Kontrabandiniai vaistai iš Rusijos buvo plukdomi kamuoliu

  • Teksto dydis:

Policija sulaikė kamuoliu iš Rusijos atplukdytus kontrabandinius vaistus.

Trečiadienio rytą apie 6.40 val. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, tikrindami gautą informaciją, Šilutės rajone, Traksėdžių kaime, sulaikė 4 Šilutės rajono gyventojus. Jie iš automobilio „Audi A6“ į vienam iš sulaikytų asmenų priklausantį garažą krovė didelį kiekį vaistų.

Pareigūnai nustatė, kad vaistai kontrabanda buvo atgabenti iš Rusijos Karaliaučiaus srities – į didelį pripučiamą plastikinį kamuolį buvo sudėtos dėžes su vaistų pakuotėmis. Siuntinio judėjimo kryptis buvo stebima į kamuolį įmontuota GPS sistema.

Įtariama, kad kamuolys pučiant palankiam vėjui, naktį iš antradienio į ketvirtadienį iš Karaliaučiaus Kuršių mariomis kirto Lietuvos sieną. Tokiu išradingu būdu į Lietuvą atkeliavęs kamuolys iš karto pateko į kontrabandininkų rankas.

Netrukus pareigūnai sulaikė ir dar vieną automobilį, kuris buvo laikomas netoli Kuršių marių. Įvykio vietoje rasta ir paimta tyrimui reikšmingų daiktų, nors kai kurie iš jų, pagal jų panaudojimo būdą, dažniausiai naudojami žvejyboje, pranešė Tauragės apskrities policija.

Šiuo metu nustatoma Rusijoje pagamintų vaistų muitinė vertė ir jų sudėtis. Policija sako, kad jau dabar akivaizdu, kad jų vertė turėtų viršyti 9 tūkstančius eurų.

Už kontrabandos gabenimą gresia laisvės atėmimas iki 8 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Farmacininkai širšalą kelia?

Ligonis

Ligonis portretas
Rusyne vaistai kainuoja 1e o tokie pat lietuvoj 8e.tik kad europietiski.Toks ir skirtumas.Kam ''dekot,,

sutrumpinta savaitė

sutrumpinta savaitė portretas
...naktį iš antradienio į ketvirtadienį...-o kur prapuolė trečiadienis? Ar čia nauja savaitė Lietuvoj atsirado?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių