Kontrabandiniai rūkalai vilniečiui užtraukė tūkstantinę baudą

  • Teksto dydis:

Prie sienos su Baltarusija VSAT pareigūnai pričiupo baltarusiškas cigaretes nešusį vyrą. Jam už padarytą pažeidimą gresia tūkstantinė bauda.

Šeštadienį vakare VSAT Vilniaus rinktinės pasieniečiai, reagavę į suveikusią sienos apsaugos sistemą, ties Šalčininkų rajono Negibėnų kaimu sulaikė vyrą, nešusį dvi dėžes cigarečių. Paaiškėjo, kad jis yra 26 metų Vilniaus rajono gyventojas.

Juoda polietileno plėvele apsuktose kartotinėse dėžėse VSAT pareigūnai rado 990 pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slims“, pažymėtų baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais. Sulaikytasis su savimi taip pat turėjo portatyvinę radijo stotelę.

Vietovę apžiūrėjęs kinologas su tarnybiniu šunimi daugiau nieko įtartino neaptiko.

Už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą bei Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimus Vilniaus rajono gyventojui pradėtos administracinės teisenos. Ypač skaudžiai per kišenę jam kirs noras atsigabenti pigesnių rūkalų – už tai gresia bauda nuo 2896 iki 5792 eurų.

Po apklausos vyras paleistas. Jam įteiktas šaukimas atvykti į teismą. Kontrabandinės cigaretės saugomos Vilniaus rinktinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių