Kontrabandiniai narkotikai slėpti mašinų ratuose

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros pareigūnai baigė didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl Klaipėdos apskrityje veikusios organizuotos grupės veiklos.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas realizavus ilgalaikį tyrimą, kurio metu buvo demaskuotas ir sunaikintas stambaus masto narkotinių (psichotropinių) medžiagų kontrabandos kelias („kanalas“) iš Olandijos į Lietuvą.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyti šeši nusikalstamų veikų epizodai: narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrabanda, neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis dideliais kiekiais turint tikslą jas platinti, neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais.

Dėl šių nusikaltimų baudžiamojon atsakomybėn patraukti penki asmenys.

Šių asmenų veikla pasižymėjo ypatingu atsargumu ir konspiracija. 31 metų klaipėdietis D.T. vengdavo tiesioginių kontaktų su narkotinių (psichotropinių) medžiagų platintojais, narkotines (psichotropines) medžiagas perduodavo iš anksto sutartoje vietoje, į susitikimus su tiesioginiais platintojais buvo atvykstama sportiniu motociklu.

Pernai liepos pradžioje Klaipėdos apskrities VPK ONTB operacijos metu su įkalčiais sulaikyti 25 metų R.M. ir 21 metų M.S. Klaipėdoje, Vingio g., sulaikytas automobilis, kuriuo važiavo 3 asmenys, tame tarpe ir M.S. Automobilio apžiūros metu rasta ir paimta narkotinė medžiaga - kanapės ir jų dalys (912,09 g).

Po kiek laiko Dubysos g., sulaikytas R.M. Jam priklausančio automobilio apžiūros metu rasta ir paimta 57,46 g kanapių ir jų dalių bei 390 litų (įtariama pelnas už perparduotas narkotines medžiagas).

Po dviejų dienų pareigūnų operacijos metu su įkalčiais sulaikytas D.T. Šilutės pl., garažų teritorijoje, jis sulaikytas po to, kai perdavė 1003,39 g kanapių ir jų dalių. Asmens kratos metu pas D.T. rasta ir paimta dar 4,54 g kanapių ir jų dalių. Kratos garažuose, kuriais naudojosi D.T., metu rasta ir paimta: kanapių ir jų dalių - 8 018,9 g, piperazino: bendra masė - 1 517,67 g; masė milteliuose - 92,73 g, MDMA: bendra masė - 55,691 g; masė milteliuose - 6,44 g, psichotropinių medžiagų (bendra masė - 369,69 g): 1) 1 588 tabletės su psichotropine medžiaga - MDMA (36,51 g); 2) amfetaminas (2,53 g).

Kitą savaitę po pagrindinių organizuotos grupės narių sulaikymo Kretingos g., kratos gyvenamojoje patalpoje metu pas 24 metų klaipėdietį J.B. rasta ir paimta 35,43 g kanapių ir jų dalių.

35 metų lietuvis gyvenantis Olandijoje R.L. pripažintas įtariamuoju ir jo atžvilgiu išduotas Europos arešto orderis. Likus vienai dienai iki 2009 metų pradžios R.L. sulaikytas Olandijoje, šiuo metu laukiama jo ekstradicijos.

Klaipėdos teisėsaugininkų iš nelegalios apyvartos paimtų narkotinių (psichotropinių) medžiagų juodosios rinkos („gatvės“) vertė viršija 500 tūkst. litų

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už narkotinių (psichotropinių) medžiagų kontrabandą numato laisvės atėmimo nuo 3 iki 10 metų bausmę. Už narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimą, priklausomai nuo medžiagos kiekio, numatyta laisvės atėmimo iki 15 metų bausmė.


Šiame straipsnyje: narkotikaikontrabanda ratuose

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių