Kontrabandines cigaretes į Vokietiją gabeno mašinos dugne

Pasienyje su Lenkija sustabdytame Vilkaviškio gyventojo automobilyje Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai aptiko dvigubame dugne įrengtą cigarečių slėptuvę. Vairuotojas teigė vykstąs į Vokietiją.

Antradienį VSAT Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė Lenkijos link vykusį vienatūrį „Renault Espace“ lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais.

Mašiną vairavęs 42 metų Vilkaviškio gyventojas pateikė įtarimo nekeliančius asmens bei transporto priemonės registracijos dokumentus. Automobilio salone pasieniečiai nieko draudžiamo neaptiko, tačiau atkreipė dėmesį į įtartiną mašinos dugną.

Pasak VSAT pranešimo, detalaus patikrinimo metu paaiškėjo, kad prie gamyklinio vienatūrio dugno privirinta metalinė talpa, paversta slėptuve. Ertmę, per kurią patenkama į privirintą ir dugną imituojančią slėptuvę, pasieniečiai aptiko mašinos bagažinėje. Ją dengė metalinė plokštelė.

Vilkaviškietis teigė, kad galutinis jo kelionės tikslas buvo Vokietija. Slėptuvėje jis gabeno 1810 pakelių cigarečių „West Red“ ir „West Silver“. Rūkalai buvo pažymėti rusiškomis banderolėmis.

Dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių gabenimo VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Vilkaviškiečiui gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų ir automobilio konfiskavimas.

„Renault Espace“ ir kontrabandinės cigaretės saugomi Kalvarijos užkardoje. Po apklausos vyras paleistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių