Kontrabandinės cigaretės buvo slepiamos po dobilų sėklomis

  • Teksto dydis:

Vilkaviškio rajono ūkininko angare pasieniečiai maišuose su dobilų sėklomis aptiko paslėptas kontrabandines cigaretes.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai patikrino Vilkaviškio rajono Kybartų kaime esančią vietinio ūkininko sodybą. Šis kaimas yra prie pat sienos su Rusija ir netoliese Kybartų miestelio.

Sodybos angare pasieniečiai aptiko krovininį mikroautobusą „Volkswagen Transporter“. Kaip vėliau paaiškėjo, juo buvo atvykę pirkėjai iš Šilalės rajono, iš ūkininko norėję įsigyti dobilų sėklų. Maišus su jomis į mikroautobusą krovė 41-erių vyras. Jis yra sodybos šeimininko, 65-erių vietinio ūkininko, sūnus. Šis asmuo pasieniečių nesyk baustas dėl nelegalių cigarečių gabenimo.

Pasak VSAT pranešimo, iš pirmo žvilgsnio ir net pačiupinėjus maišai su dobilų sėklomis, kurių buvo 28, įtarimų nekėlė. Nupylę pusę vieno maišo turinio, pareigūnai jame aptiko slepiamus cigarečių blokus, apvyniotus lipnia juosta. Pradėjus tikrinti kitus maišus pradėjo aiškėti, kad ir juose į sėklas yra panardinti cigarečių pakeliai.

Iš viso pasieniečiai iš maišų ištraukė 1520 pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir Compliment Super Slim 3“. Visos cigaretės buvo be akcizo ženklų.

Sulaikytas 41-erių vyras nurodė, kad dobilų sėklų maišai ir juose esančios cigaretės priklauso jo tėvui. Šis ūkininkas VSAT pareigūnams patvirtino sūnaus žodžius, todėl jam už akcizais apmokestinamų prekių laikymą pažeidžiant nustatytą tvarką pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Šią bylą nagrinės Vilkaviškio rajono apylinkės teismas. Ūkininkui gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų.

Be to, teismas gali konfiskuoti mikroautobusą „Volkswagen Transporter“, kuriuo iš Šilalės rajono atvyko sėklų pirkėjai ir kuriame buvo aptikti maišai su kontrabandinėmis cigaretėmis. Kadangi jų savininku prisipažino esantis sodybos šeimininkas, sėklų pirkėjams ir ūkininko sūnui pasieniečiai kol kas jokių teisinių procedūrų nepradėjo.

Mikroautobusas ir kontrabandiniai rūkalai saugomi Lazdijų rinktinėje.

VSAT pareigūnai neabejoja, kad cigaretės taip maskuotos siekiant kuo saugiau jas gabenti iš prie pat sienos su Rusija esančio Kybartų kaimo į Lietuvos teritorijos gilumą. Tikėtasi, kad pareigūnams sustabdžius automobilį su tokiu sėklų kroviniu ar jį aptikus kur nors sukrautą, nekiltų įtarimų, kad maišuose gali būti kontrabandinių rūkalų.


Šiame straipsnyje: kontrabandarūkalaidobilai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių