Kontrabandinės cigaretės buvo dangstomos diplomatiniu paštu

  • Teksto dydis:

Medininkų kelio poste sulaikytas kontrabandinių cigarečių krovinys, kuris buvo gabentas kaip vienos Europos Sąjungos šalies diplomatinis paštas.

Pirmadienio rytą iš Baltarusijos į Medininkų kelio postą atvyko vienai Europos šalies ambasadai Baltarusijoje priklausantis mikroautobusas „VW Caravelle“. Vos pradėjus muitinį tikrinimą pareigūnų dėmesį atkreipė bagažo skyriuje vežamas didelis maišas su minėtos šalies atributika – krovinys vežtas nemėginant slėpti ir puikiai matomas pro automobilio langus.

Pasak Vilniaus teritorinės muitinės pranešimo, vairuotojas, Baltarusijos pilietis D.M., teigė, kad tai – diplomatinis paštas, tačiau jokių tai įrodančių dokumentų pateikti negalėjo. Muitininkams kilus įtarimų dėl, kaip teigta, diplomatinio pašto turinio bei atsižvelgiant į tai, jog supakuotas krovinys buvo plombuotas, automobilis, vairuotojo sutikimu, patikrintas rentgeno kontrolės sistema.

Krovinio peršvietimas tik patvirtino įtarimus, kad maiše slepiamos cigaretės. Apie šią neįprastą situaciją informuota šalies ambasada Lietuvoje. Į Medininkų kelio postą atvykus šios šalies ambasados Baltarusijoje atstovams buvo nuplėšta maišo plomba ir įtarimai dėl kontrabandos būdu gabentų cigarečių pasitvirtino.

Paaiškėjo, jog oficialiu diplomatinių siuntų įpakavimu buvo pridengta 16 dėžių „Minsk Capital“ cigarečių. Preliminari cigarečių vertė – 57 tūkst. litų. Krovinys bei automobilis sulaikyti.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo įvykdyti kontrabandą bei neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių