Kontrabandą gabenusio varėniškio žmona gali likti be mašinos

  • Teksto dydis:

Lazdijų rajone pasieniečiai sulaikė Varėnos gyventoją, kurio vairuotame automobilyje „Volkswagen Lupo“ aptikta 3 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių.

Pirmadienį Lazdijų rajono Nemajūnų kaime Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai sustabdė automobilį „Volkswagen Lupo“.  Ši vieta yra maždaug už 12 km nuo sienos su Baltarusija. 1999 m. laidos mašiną vairavo 44-erių Varėnos gyventojas. Galinės automobilio sėdynės buvo išimtos. Jų vietoje pasieniečiai aptiko 3 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Vyras prisipažino, kad cigaretės yra jo ir sulaikomas nesipriešino. Kalvarijų užkardos pasieniečiams varėniškis yra žinomas – anksčiau jis jau buvo įkliuvęs už su kontrabanda susijusias veikas.

Vairuotojui  dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėta administracinė teisena. Varėniškis turės atvykti į Lazdijų rajono apylinkės teismą, kur bus nagrinėjama ši byla. Jam gresia bauda nuo 4 tūkst. iki 6 tūkst. eurų, taip pat teismas gali konfiskuoti žmonos vardu registruotą „Volkswagen Lupo“.

Po apklausos vairuotojas paleistas. Transporto priemonė nugabenta į Kalvarijos užkardą, sulaikytos cigaretės – į Varėnos rinktinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vanga

vanga portretas
Na jau cia tai "nelaime"! Konfiskuos nusikaltimo iranki! Ir kaip jie gali?! IDIOTISKAS PAVADINIMAS, IDIOTISKO RASINELIO!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių