Kontrabandą baltarusiai gabeno prieš tris dešimtmečius pagamintu mersedesu

  • Teksto dydis:

Pasieniečiai ir muitininkai iš Baltarusijos važiavusiame prieš 32 metus pagamintame automobilyje „Mercedes Benz E230“ aptiko slėptuvę.

Du baltarusiai joje į Lietuvą per Šalčininkų punktą vežė daugiau kaip 1700 pakelių kontrabandinių cigarečių.

Ketvirtadienį į Varėnos pasienio rinktinės Šalčininkų kontrolės punktą, kuriame dirba Tribonių pasienio užkardos pareigūnai, iš Baltarusijos įvažiavo automobilis „Mercedes Benz E230“ baltarusiškais numeriais. Jį vairavo 34-erių Baltarusijos pilietis. Kartu vyko 29-erių jo tautietis. Jie turėjo tvarkingus dokumentus ir nurodė deklaruotinų prekių nevežantys.

Pasieniečiams ir Šalčininkų punkte dirbusiems muitininkams 1986 m. pagaminta mašina pasirodė įtartina. Abiejų tarnybų pareigūnai detaliai patikrino „Mercedes Benz E230“ ir prie galinių sėdynių aptiko slėptuvę. Iš jos ištraukti 1729 pakeliai cigarečių „NZ”, „Minsk” ir „Pall Mall”.                           

Cigaretės ir automobilis perduoti Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnams. Jie rūkalus įvertino 5410 eurų, kontrabandos gabenimo priemonę automobilį – 800 eurų. Muitininkai pradėjo administracinę teiseną dėl kontrabandos. Už tokio kiekio nelegalių rūkalų gabenimą teismas gali skirti baudą nuo 2700 iki 6000 eurų ir konfiskuoti „Mercedes Benz E230“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių