Kongo piliečiai į Lietuvą vyko su padirbtais dokumentais

Du Kongo piliečiai iš Rusijos į Lietuvą bandė patekti su suklastotais šveicariškais dokumentais.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos pareigūnai penktadienį Panemunės kontrolės punkte patikrino pėsčiomis į Lietuvą iš Kaliningrado srities ėjusių dviejų vyrų dokumentus.

Pasak VSAT pranešimo, patikros metu jie pasieniečiams pateikė 22 ir 28 metų Kongo Demokratinės Respublikos piliečiams išduotus tvarkingus pasus ir esą šveicariškus laikinus leidimus gyventi šioje šalyje. Toks šioje valstybėje legaliai išduotas dokumentas suteikia teisę užsieniečiams į kitas Šengeno šalis, tarp jų ir į Lietuvą, patekti be vizos.

Tačiau Pagėgių pasieniečiai iškart nustatė, kad abu leidimai yra visiškos klastotės – padirbti ir neva šveicariški dokumentų blankai, ir įrašai juose. Vyrams nebuvo leista tęsti kelionės. Susikalbėti su įtartinais keleiviais galima tik prancūziškai.

VSAT Pagėgių rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar jo panaudojimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Abu vyrus pasieniečiai uždarė į areštinę. Jie bus apklausiami dalyvaujant prancūzų kalbos vertėjui.

Tai ne pirmas atvejis, kai minėtos Afrikos šalies piliečiai į Lietuvą mėgina patekti pasienio kontrolei pateikdami suklastotus įvairių Europos valstybių dokumentus.

Pernai tokie patys bandymai VSAT pareigūnų buvo išaiškinti prie sienos su Rusija esančiuose Panemunės bei Nidos pasienio kontrolės punktuose bei Kenos geležinkelio stotyje, pasienyje su Baltarusija.


Šiame straipsnyje: KongaspasienisAsmens dokumentai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių