Klaipėdos pareigūnai nuo narkotikų saugo ir kurortus

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuras (VPK ONTB) įgyvendina „Neteisėtos narkotikų apyvartos kontrolės 2010 metų vasaros sezono metu Palangos ir Neringos miestuose tiksliniame priemonių plane“ numatytus operatyvinius ir ikiteisminio tyrimo veiksmus.

Vykdant šį planą bendradarbiaujama su Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo 3-iąja valdyba ir Klaipėdos apskrities VPK struktūriniais padaliniais.

Liepą pradėti du ikiteisminiai tyrimai, vienas iš jų pradėtas bendradarbiaujant su Palangos miesto PK, o kitas – su Kretingos rajono PK.

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis sulaikyti keturi asmenys.

Du iš minėtų asmenų, tame tarpe su organizuotu nusikalstamumu siejamas asmuo, įtariami platinę narkotines medžiagas, kiti du – šias medžiagas vartoti įsigiję asmenys.

Palangoje sulaikytas 20 metų Palangos miesto gyventojas, pas kurį rasta, įtariama, apie 5 g psichotropinės medžiagos – metamfetamino.

Įtariama, kad psichotropinę medžiagą jam pardavė 3 kartus teistas (už didelės vertės turto vagystes, melagingų parodymų davimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis), su organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis siejamas 35 metų palangiškis.

Sulaikę pastarąjį įtariamąjį, policijos pareigūnai pas jį taip pat rado, įtariama, psichotropinę medžiagą – metamfetaminą (apie 2 g).

Kretingoje sulaikytas du kartus teistas (už vagystę, turto prievartavimą), 28 metų Kretingos miesto gyventojas, pas kurį rasta ir paimta, įtariama, apie 1 g narkotinės medžiagos – kanapių ir jų dalių.

Įtariama, kad kanapes ir jų dalis jam pardavė kitas 23 metų kretingiškis. Be to, turima duomenų, kad kaltininkas galėjo platinti narkotines (psichotropines) medžiagas ir Palangoje.

Atlikę kratą įtariamojo gyvenamojoje patalpoje, pareigūnai aptiko 27 maišelius su, įtariama, narkotine medžiaga – kanapėmis ir jų dalimis.

Narkotinių (psichotropinių) medžiagų platintojams įteikti įtarimai.

Su organizuotu nusikalstamumu siejamas asmuo suimtas, kitiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.


Šiame straipsnyje: narkotikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių