Klaipėdoje sustabdyta dviejų kvaišalų „taškų“ veikla

Klaipėdos policijos komisariato pareigūnai praėjusį mėnesį parengė ir įgyvendino dvi operacijas, nukreiptas prieš asmenis, įtariama, dideliais kiekiais platinusius narkotines (psichotropines) medžiagas.

Tyrimo metu sulaikyti penki narkotinių medžiagų platintojai ir trys šias medžiagas vartojantys asmenys. Per operacijas „likviduoti“ du kvaišalų platinimo „taškai“ Klaipėdoje, Naujakiemio ir Smiltelės gatvėse.

Teisėsaugos pareigūnai dėkingi neabejingiems Klaipėdos miesto gyventojams, kurie suteikė informaciją apie šiuos „taškus“ ir jame gyvenusių asmenų neteisėtą veiką.

Iš nelegalios apyvartos paimta apie 250 g miltelių su įtariama psichotropine medžiaga - metamfetaminu, apie 25 g narkotinės medžiagos - heroino, apie 10 g kanapių ir jų dalių bei psichotropiniai vaistai.

 

Naujakiemio g., policijos pareigūnai sulaikė nedirbančią 27 metų J.P., kuri 26 metų  K.J. Norėjo parduoti metamfetaminą. Įtariama, kad mergina narkotikus įsigijo pas šešis kartus už vagystes, dokumento suklastojimą, plėšimą, neteisėtą disponavimą šaunamuoju ginklu, savavaldžiavimą bei sukčiavimus teistą, 44 metų klaipėdietį V.K.

Klaipėdoje, Naujakiemio g., kratos gyvenamojoje patalpoje metu pas V.K. rasta ir paimta: 21 maišelis su įtariama psichotropine medžiaga - metamfetaminu, maišelis su įtariama narkotine medžiaga - heroinu, 6 tabletės su įtariama psichotropine medžiaga - diazepamu, įtariama, nusikalstamu būdu gauti daiktai (padangos, dulkių siurblys, kompiuterio sisteminis blokas, spausdintuvas).

Galimai vogti daiktai:

 

K.J. įteiktas įtarimas dėl pasikėsinimo įgyti psichotropinę medžiagą. J.P. ir V.K. įteikti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis turint tikslą jas platinti.

K.J. suimtas, J.P. ir V.K. paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės - rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.


Pareigūnams taip pat įkliuvo ir 28 metų R.V.  Šešis kartus už vagystes, plėšimus bei neteisėtą disponavimą narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis teistas, nuolatinės gyvenamosios vietos nedeklaravęs vyras sulaikytas Vingio ir Smiltelės g. sankryžoje. Asmens kratos metu pas R.V. rastas ir paimtas lankstinukas su įtariama narkotine medžiaga - heroinu.

Debreceno g., sulaikytas nedirbantis, du kartus už vagystes teistas 28 metų  A.G. Asmens kratos metu pas A.G. rastas ir paimtas maišelis su įtariama psichotropine medžiaga - metamfetaminu.

Įtariama, kad šias narkotines (psichotropines) medžiagas pardavė nedirbantys Klaipėdos miesto gyventojai - už vagystę teista 29 metų V.M.; už papirkimą teistas 48 metų R.E. bei 40 metų K.B.

Debreceno g., kratos gyvenamojoje patalpoje metu pas R.E. rasta ir paimta: 7 maišeliai su įtariama psichotropine medžiaga - metamfetaminu, 5 maišeliai su įtariama narkotine medžiaga - kanapėmis ir jų dalimis, maišelis su įtariama narkotine medžiaga - heroinu.

Kauno g., kratos garaže metu pas R.E. rasta ir paimta: 21 maišelis su įtariama psichotropine medžiaga - metamfetaminu, 4 maišeliai su įtariama narkotine medžiaga - heroinu, maišelis su įtariama narkotine medžiaga - kanapėmis ir jų dalimis.

R.E. priklausančiame automobilyje „Opel Omega“ rastas ir paimtas, įtariama, savadarbis šaunamasis ginklas.

Asmens kratos metu pas K.B. rasti ir paimti trys maišeliai su įtariama psichotropine medžiaga - metamfetaminu bei kastetas.

R.V. ir A.G. įteikti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis be tikslo jas platinti.

V.M. įteiktas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis turint tikslą jas platinti.

K. B. ir R. E. įteikti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis labai dideliais kiekiais (LR BK 260 str. 3 d.).

V. M., K. B. bei R. E. suimti, R. V. ir A. G. paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės (rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje).

Ikiteisminius tyrimus organizuoja ir jiems vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius (ONKTS).

Policijos pareigūnai prašo gyventojus, nukentėjusius nuo nusikalstamų veikų ir pažinusius savo daiktus, susisiekti su ikiteisminį tyrimą atliekančiu pareigūnu tel. (8 46) 354 247.


Šiame straipsnyje: narkotikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių