Klaipėdoje sulaikyti prostitutes skriaudę reketininkai

Klaipėdos apskrities VPK ONTB ir apygardos prokuratūros pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo ir prostitucija besiverčiančių merginų apiplėšimo.

Už plėšimus įsibraunant į patalpą, turto prievartavimą, pasikėsinimą neteisėtai įgyti svetimos elektroninės mokėjimo priemonės duomenis, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis bei dokumentų pagrobimą baudžiamojon atsakomybėn patraukti du anksčiau teisti uostamiesčio gyventojai - Žydrūnas G. (gim. 1978 m.) ir Kęstutis Ž. (gim. 1981 m.).

Įtariama, kad pernai rugsėjo-spalio mėn. įtariamieji, gavę informacijos apie prostitucija besiverčiančias merginas, kelis kartus įsiveržė į jų nuomojamus butus ir, panaudodami grasinimus bei fizinį smurtą, reikalavo mokėti pinigus už tariamą „apsaugą“, pagrobė mobiliojo ryšio telefonus, dokumentus ir reikalavo pranešti jiems banko kortelės kodus.

Sulaikius įtariamuosius, pas vieną iš jų aptikta psichotropinių vaistų. Šiuo metu vienas įtariamasis suimtas, kitam paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

LR BK 180 str. 2 d. už plėšimą įsibraunant į patalpą numato laisvės atėmimą iki 7 metų.

LR BK 181 str. 1 d. už turto prievartavimą numato areštą arba laisvės atėmimą iki 6 metų.

Nuo šių įtariamųjų nukentėjusioms prostitutėms - Radviliškio rajono gyventojai Ingai (gim. 1992 m.) ir iš Širvintų rajono į uostamiestį atvykusiai Anastasijai (gim. 1991 m.) - surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai pagal LR BK 1821 str. 1 d.

Gavę gyventojų skundų, Klaipėdos apskrities VPK ONTB pareigūnai Klaipėdoje, Naujojo Uosto g. esančiame bute taip tat sulaikė 2 merginas, kurios sutiko „klientui“ už 300 Lt suteikti seksualines paslaugas.

Nustatyta, kad šios merginos pažinčių portale sex.pazintys.lt reklamavo 150 Lt kainuojantį masažą, skelbėsi ieškančios vyriškių draugijos už paramą.

Šilalės rajono gyventojai Donatai (gim. 1985 m.) ir klaipėdietei Rasitai (gim. 1969 m.) surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai pagal LR ATPK 1821 str. 1 d.

Už vertimąsi prostitucija merginos nubaustos pirmą kartą.

LR ATPK už vertimąsi prostitucija ar atlygintinį naudojimąsi prostitucijos paslaugomis numato baudą nuo 300 iki 500 Lt.


Šiame straipsnyje: prostitucijaprostitutė

NAUJAUSI KOMENTARAI

ferro

ferro portretas
LT yra skriadziamos tik prostitutes ir lezbietes :-))) nes ju "teises" yra pazeidziamos. Prostitucija yra nelegali, kodel niekas nebaudzia prostituciu, nenulupa mokesciu i biudzeta, nelaksto jokie antstoliai prevartaudami pinigu?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių