Klaipėdoje muitininkai demaskavo kontrabandininkų sandėlį

Muitinės pareigūnai antradienio (spalio 23-iosios) rytą Klaipėdoje aptiko kontrabandinių cigarečių sandėlį. Ten pat rasta ir keli šimtai litrų neteisėtai laikytų degalų.

Turėdami informacijos, kad Klaipėdoje, netoli Joniškės rajono esančiame garaže gali būti sandėliuojami kontrabandiniai rūkalai, Muitinės kriminalinė tarnybos (MKT) ir Tarnybinių tyrimų tarnybos (TTT) pareigūnai apie 11 val. ryto patikrino minėtą pastatą.

Čia jie užklupo besidarbuojančius sutuoktinius A. P. ir S. P. – moteris iš vieno automobilio krovė cigaretes, o vyriškis į talpas perpylinėjo, kaip įtariama, nelegaliai iš Rusijos įvežtą benziną.

Iš viso garaže pareigūnai rado 5 153 pakelius rusiškų kontrabandinių cigarečių „Denim Red“, „Bayron White“, „Compliment Superslim“. Dar 150 pakelių cigarečių „Saint George 7“ surasta S. P. priklausančiame automobilyje „Mercedes Benz“.

O patikrinę vyriškio mašiną – „Ford Econoline“, muitininkai jo grindyse rado įrengtą slėptuvę, kur rado, panašu, cigarečių kontrabandos siuntos likučius – 10 pakelių rūkalų „L&M“ su rusiškomis banderolėmis.

Be cigarečių, garaže dar buvo aptikta 20 talpų (apie 400 litrų) skysčio, kaip įtariama – iš Rusijos nelegaliai įvežto benzino.

Iš viso muitininkai tądien garaže sulaikė cigarečių, kurių vertė – daugiau, nei 37 tūkst. Lt. Sutuoktiniai sakėsi, kad nelegalius rūkalus ir kurą garaže kaupė iš taupumo.

S. P. buvo surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas, A. P. buvo sulaikytas dviem paroms.

MKT pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 199-2 str. 1 dalį (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis).


Šiame straipsnyje: kontrabandacigaretėsmuitinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Zmones vargsta

Zmones vargsta portretas
Gaila zmoniu,paskunde is pavydo.

benius

benius portretas
skundikai dirba o euge nijus taip pai

vidma

vidma  portretas
idomu koks kaimynas uzstucialino ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių