Kirgizas iš Lietuvos gabeno „pajaunintą“ automobilį

  • Teksto dydis:

Lavoriškių kontrolės punkte pasieniečiai sulaikė Kirgizstano pilietį, kuris pateikė, įtariama, suklastotą automobilio „Honda Civic“ registracijos liudijimą. Mašina dokumente buvo metais "pajauninta".

Šeštadienį vakare VSAT Vilniaus rinktinės Lavoriškių pasienio kontrolės punkte vyko įprastinis į Baltarusiją vykusio krovinio automobilio ir jį vairavusio 26-erių Kirgizstano piliečio dokumentų patikrinimas. Krovininiu automobiliu buvo gabenamas „Honda Civic“. Ant šios mašinos buvo uždėti lietuviški tranzitiniai registracijos numeriai.

Pasieniečiams įtarimų sukėlė lietuviškas „Honda Civic“ registracijos liudijimas. Buvo nuspręsta dokumentą patikrinti specialia įranga. Netrukus paaiškėjo, kad kirgizo pateiktas registracijos liudijimas, įtariama, yra suklastotas. Jame pakeista daugiau kaip prieš dešimtmetį pagaminto automobilio laidos data – mašina metais „pajauninta“.

VSAT Vilniaus rinktinėje dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už dokumento suklastojimą ar disponavimą suklastotu dokumentu gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Kirgizą pasieniečiai po apklausos paleido. Jo gabentas „Honda Civic“ saugomas Lavoriškių pasienio kontrolės punkte.


Šiame straipsnyje: Honda Civicautomobiliaikirgizas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių