Kinas bandė prasmukti su padirbtu vairuotojo pažymėjimu

  • Teksto dydis:

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė leidimą gyventi Lenkijoje turintį kiną, kuris pateikė neegzistuojančio pavyzdžio esą tarptautinį vairuotojo pažymėjimą.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė-Suvalkai, sustabdė automobilį „Audi A4“ lenkiškais numeriais. Jo vairuotojas, kaip vėliau paaiškėjo, laikiną leidimą gyventi Lenkijoje turintis 31-erių Kinijos pilietis, iš Lietuvos rengėsi važiuoti į Lenkiją. Jis neturėjo galiojančio kelionės dokumento, t. y. paso.

Už tokį pažeidimą Kalvarijos pasieniečiai jį administracine tvarka įspėjo.

Dokumentų patikros metu kinas pateikė neegzistuojančio pavyzdžio esą tarptautinį vairuotojo pažymėjimą. Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Kinijos pilietį pasieniečiai uždarė į areštinę. Automobilis „Audi A4“ perduotas kartu vykusiam kino draugui, turėjusiam visus reikalingus dokumentus.

Kaip skelbia VSAT, tokių fantazijos dokumentais apsirūpinusių užsieniečių pasieniečiai yra nustatę ir anksčiau. Tarp tokių atvejų jau būta ir „vairuotojų pažymėjimų“, ir diplomatinę nepriklausomybę „suteikiančių“ popierių, ir pasaulio piliečių „pasų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių