Keliuose miestuose plėšikavusi gauja stos prieš teismą

  • Teksto dydis:

Teismui perduota dviejų asmenų, vykdžiusių ginkluotus apiplėšimus Kaune, Mažeikiuose ir Telšiuose, byla, pirmadienį pranešė Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Teismui perduota dviejų asmenų, vykdžiusių ginkluotus apiplėšimus Kaune, Mažeikiuose ir Telšiuose, byla, pirmadienį pranešė Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Nuo 2013 metų lapkričio vidurio iki gruodžio pradžios Kaune įvykdyti sunkūs nusikaltimai, kai asmenys plėšdami naudojo šaunamąjį ginklą. Išanalizavus šių nusikaltimų schemas, buvo sudaryta speciali tyrimo grupė iš įvairiuose struktūriniuose padaliniuose dirbančių policijos pareigūnų, pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Vėliau paaiškėjo, kad nusikalstamos veikos vykdytos ilgiau ir jų būta daugiau – nuo 2013 metų rugpjūčio 25 dienos iki tų pačių metų gruodžio 3 dienos. Be to, nusikaltimai vykdyti ne tik Kaune, bet ir Mažeikiuose bei Telšiuose.

Gruodžio 7 dieną policija Naujoje Akmenėje sulaikė įtariamuosius – 1982 metais gimusį J.V., anksčiau penkis kartus teistą už vagystes, plėšimą, nužudymą, nuolat keitusį gyvenamąsias vietas, ir 1994 metais gimusį R.A., anksčiau teistą už viešosios tvarkos pažeidimą.

Atliekant tyrimą išsiaiškinta, jog J.V. įvykdė 13 nusikalstamų veikų – vagystę, septynis ginkluotus plėšimus, šaunamojo ginklo, šaudmenų, sprogmenų ar sprogstamųjų medžiagų pagrobimą, tris kartus neturėdamas leidimo gamino, įgijo, laikė, nešiojo, gabeno ar realizavo šaunamąjį ginklą, šaudmenis, sprogmenis ar sprogstamąsias medžiagas bei vieną kartą nesunkiai sutrikdė sveikatą.

R.A. prisidėjo prie trijų iš minėtų nusikalstamų veikų – dviejų plėšimų ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Nustatyta, kad vyrai Kaune pavogė krepšį su daiktais, panaudoję smurtą pavogė mobilojo ryšio telefoną, iš vaistinės pavogė kasos aparatą. Taip pat iš bendrovės panaudoję fizinį smurtą ir surišę darbuotoją iš seifo pagrobė auksinius dirbinius, pinigus ir savigynai įsigytą kovinį pistoletą „Walter“.

Mažeikiuose iš parduotuvės, grasindami pardavėjai ginklu, pavogė pinigų. Toks pats nusikaltimas vėliau įvykdytas ir Telšių rajone, Tryškiuose. Kaune iš buto, grasindami pistoletu ten gyvenantiems vyrui ir moteriai, pagrobė kompiuterį „Apple Ipad 3“, tris mobiliojo ryšio telefonus. Kitame Kauno daugiabutyje bendro naudojimo patalpose smogė jaunuoliui ir peršovė blauzdą. Iš dar vieno kauniečio peršovus koją mėginta pagrobti „Canon“ fotoaparato objektyvą.

Padaryta žala asmenims ir įmonėms siekė nuo 350 iki 59 tūkst. litų.

Balistikos specialistams skubiai pateikus išvadas, paaiškėjo, kad nusikaltimų metu naudotas tas pats iš juvelyrinės parduotuvės pagrobtas šaunamasis ginklas „Walter“. Taip pat nustatyta, kad Akmenėje besislapstęs J.V. neteisėtai laikė medžioklinį šautuvą ir pistoletą.

Per kratas pas įtariamuosius rastas pagrobtas pistoletas „Walter“, 40 šovinių, medžioklinis šautuvas iš dalies nupjautu vamzdžiu ir buože, šoviniai, peilis.

Atlikdami ikiteisminio tyrimo veiksmus, Kauno kriminalistai aptiko įtariamųjų pėdsakų, organizavo pasalas galimose jų buvimo vietose, atliko kratas. Išsiaiškinta, jog vienas iš įtariamųjų prisidėjo prie sukčiavimo telefonu Estijoje organizavimo. Surinkta tai patvirtinanti medžiaga perduota kolegoms iš Estijos. Įtariamajam inkriminuojama 41 nusikalstama veika kaimyninėje šalyje.

Gruodžio 7 dieną abu įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę. Teismas leido juos suimti trims mėnesiams, vėliau suėmimas buvo vis tęsiamas. Liepos pabaigoje byla atiduota Kauno apygardos prokuratūrai, o rugpjūčio 1 dieną – teismui.


Šiame straipsnyje: plėšikaiplėšikavimasteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių