Kelionė į Austriją lietuviams baigėsi pasienyje

  • Teksto dydis:

Trečiadienio naktį pasieniečiai sulaikė išvykti iš Lietuvos mėginusius asmenis, kurių vienas pažeidė kardomąją priemonę, kitas pateikė suklastotus dokumentus.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), patikrinus mikroautobusu vykusių keleivių dokumentus, pasieniečiams įtarimų sukėlė vieno vyro pateikta lietuviška asmens tapatybės kortelė. Pareigūnai nustatė, kad ji yra suklastota, o dokumente nurodyti visai kiti duomenys nei yra tikrieji ją pateikusio keleivio. Netrukus išsiaiškinta, kad suklastota kortele bandė pasinaudoti 22-ejų Naujosios Akmenės gyventojas.

Jį pasieniečiai sulaikė kartu su kitu šalia mikroautobusu važiavusiu keleiviu, nes tikrindami šio 20-mečio Jonavos rajono gyventojo dokumentus Kalvarijos užkardos pareigūnai nustatė, kad Jonavos policija jam yra skyrusi kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Likusiems į Austriją mikroautobusu keliavusiems asmenims leista tęsti kelionę, o sulaikytieji buvo pristatyti į Kalvarijos užkardą. Padirbtą kortelę turėjusiam Naujosios Akmenės gyventojui dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Į areštinę uždarytam vyrui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Jonavos rajono gyventoją pasieniečiai perdavė į Kalvarijos užkardą atvykusiems policijos pareigūnams.

Pasak VSAT, nuolatinės dokumentų kontrolės prie Šengeno vidaus sienos tarp Lietuvos ir Lenkijos nėra, tačiau čia prieš nelegalią migraciją kovojantys Kalvarijos pasieniečiai atlieka pasirinktinius patikrinimus. Iš viso jie sustabdo ir patikrina apie 0,6 proc. per Lietuvos ir Lenkijos sieną vykstančių automobilių.

Beveik kasdien Kalvarijos pasieniečiai išaiškina įvairių nusikaltimų ir pažeidimų – neteisėtų migrantų ir kontrabandos gabenimo atvejų, dokumentų klastočių, sulaiko teisėsaugos ieškomų asmenų, vogtų automobilių ir kt.


Šiame straipsnyje: pasienisdokumento klastotė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių