Kauno areštinėje geriau nei policijos komisariatuose?

Žurnalistams šiandien buvo atvertos Kauno vyriausiojo policijos komisariato areštinės durys. Šioje areštinėje, kuri viena iš nedaugelio Lietuvoje atitinka visus reikalavimus, laiką yra tekę leisti ne vienam žinomam žmogui, tarp kurių – ir broliai Maciai, bušido kovotojas Remigijus Morkevičius.

Pareigūnai, vedžiodami svečius, neslėpė, jog čia laikomiems areštuotiems asmenims gyvenimo sąlygos sudarytos kur kas geresnės nei policininkų darbo sąlygos kai kuriuose komisariatuose.

„Kamerose – šildomos grindys, galima turėti televizorių, naudotis biblioteka, apsilankyti areštinėje įrengtoje koplyčioje“, – vardijo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Areštinės ir konvojaus skyriaus areštinės vyriausioji specialistė Aušra Narakienė.

Pasak jos, šiandien rytą areštinėje buvo laikomos uždarytos trys moterys ir 35 vyrai. Nė vieno nepilnamečio.

Žurnalistai buvo vaišinami ir patiekalais, kuriais maitinami sulaikytieji. Tačiau žirnių koše su mėsa, raugintais agurkais, kompotu susiviliojo tik keli kolegos.

Šį vakarą vakarienei sulaikytųjų laukia bulvės su spirgučių padažu, juoda duona, margarinas, arbata su cukrumi. Vienam asmeniui maistui parai skiriami 8 litai.

Kauno areštinė buvo naujai pastatyta prieš penkerius metus. Per tuos metus Kauno apskrityje liko dvi areštinės – Kaune ir Kėdainiuose.

Gerinant sulaikytųjų gyvenimo sąlygas ir optimizuojant areštinių tinklą, iš viso Lietuvoje per šešerius metus panaikinta beveik pusė areštinių – tebeveikia 25 iš 46 buvusių.

„Kai kuriose jų nebuvo normalios ventiliacijos, net lovų ir sanitarinių mazgų“, – pastebėjo po patalpas žurnalistus vedžiojęs Policijos departamento Viešosios policijos valdybos viršininkas Saulius Gagas.

Sulaikytieji be teismo sprendimo areštinėje gali būti laikomi iki 48 valandų. Apskritai ilgiausiai jie čia gali būti apgyvendinami iki 15 parų.

Policijos areštinėse kasmet laikoma apie 35 – 36 tūkst. asmenų. 2012 m. policijos areštinėse buvo laikoma apie 17 tūkst. sulaikytų, apie 8 tūkst. 400 suimtų, apie 5 tūkst. 500 nuteistų ir apie 5 tūkst. 900 administracine tvarka areštuotų asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skanu

Skanu portretas
Skaniai tas plovas atrodo. As blogiau maitinuosi laisvej....

kanopa

kanopa portretas
pazeciau kaip skanu butu ten atsidurus,

mentas

mentas portretas
paklauskit pas sedejusius ten...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių