Kaunietis tarp malkų slėpė kontrabandines cigaretes

Lietuvos muitinės pareigūnai spalio 12-osios naktį Kaune sulaikė automobilį, kuriame tarp skaldytų malkų aptiktas kontrabandinių cigarečių krovinys.

Apie 1 val. nakties Gamyklų gatvėje muitinės pareigūnai patikrinimui sustabdė krovininį automobilį DAF. Jo vairuotojas, Kauno gyventojas M. S., pareigūnams sakėsi vežąs malkų krovinį, tačiau muitininkams įtarimų sukėlė tai, jog dokumentuose nurodyta malkų iškrovimo vieta nesutapo su gavėjo adresu.

Nusprendę apžiūrėti krovinį, muitinės pareigūnai netrukus pastebėjo, kad tarp malkų buvo gabenamos ir juoda polietilenine plėvele aptrauktos dėžės – paprastai būtent tokiose slepiama cigarečių kontrabanda.

DAF automobilis buvo nuodugniau patikrintas Kauno teritorinės muitinės Centro krovinių poste. Ten paaiškėjo, jog be malkų, vairuotojas vežė ir 7600 pakelių cigarečių „West“, „Viceroy“, „Golden Gate“, „Bond“. Visi rūkalai buvo su rusiškomis banderolėmis. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 56 tūkst. litų.

M. S. buvo sulaikytas dviem paroms. Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.


Šiame straipsnyje: kontrabandarūkalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių