Kaunietis su Švedijoje vogtu automobiliu užstrigo griovyje

Vilkaviškio rajone pasieniečiai sulaikė kaunietį, kuris vairavo, įtariama, Švedijoje vogtą automobilį „BMW 530“. Bandydamas išvengti kontrolės vairuotojas automobilį nukreipė į pakelės griovį ir ten užstrigo.

Pavogto automobilio paieška pirmadienį paskelbta Švedijoje, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pirmadienį paryčiais Kalvarijos užkardos pasieniečiai Vygrelių kaimo ribose, maždaug už 2 kilometrų nuo Lenkijos sienos, stabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį automobilį „BMW 530“ su švediškais numeriais. Pareigūnai turėjo informacijos apie šį įtartiną automobilį, todėl tolėliau ant kelio iškart patiesė priverstinio stabdymo juostą, vadinamąjį „ežį“. 

BMW vairuotojas, pamatęs tarnybinį VSAT visureigį su įjungtais švyturėliais ir jį stabdančius pasieniečius, sugalvojo išvengti patikrinimo apvažiuodamas juos gana giliu pakelės grioviu. Čia automobilis ir užstrigo. Vairuotojas iš mašinos iššoko ir pradėjo bėgti link Vygrių ežero. Pasieniečių nurodymams sustoti jis nepakluso. Bėglį persekiojęs Kalvarijos užkardos pareigūnas iš tarnybinio pistoleto iššovė tris įspėjamuosius šūvius į orą. 

Jauną vyrą pasieniečiai prisivijo ir sulaikė maždaug už 400 metrų nuo automobilio stabdymo vietos. Jis neturėjo vairuotojo pažymėjimo ir automobilio dokumentų. Pagal pas sulaikytąjį rastą asmens tapatybės kortelę nustatyta, kad bėglys yra 22-ejų kaunietis.

BMW vairuotojo durelių spynelė buvo išlaužta. Iškart įtarta, kad šis 2009 m. laidos automobilis gali būti pavogtas Švedijoje. Popiet VSAT gavo informacijos, kad šios mašinos paieška Švedijoje paskelbta tą pačią dieną, kai ją sulaikė Lietuvos pasieniečiai, t. y. pirmadienį.

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikytą kaunietį pareigūnai uždarė į areštinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
taip ir neismoks vairuot balvonas

mentas

mentas portretas
suspardem,sudauzem kaip antanini obuoli,ir toliau spardysim ir baladosim kol prades kepenelem sikti

rem

rem portretas
gaila kad ne mano voge draudimas i debesis
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių