Kaune šiemet sulaikyta per 100 užsienyje pavogtų automobilių

Šiemet Kaune buvo surasta daugiau nei šimtas užsienyje pavogtų automobilių. Jų vertė – apie 2 milijonai litų.

2012 metais Kaune pradėti 104 ikiteisminiai tyrimai dėl transporto priemonių, kurios buvo sulaikytos kaip, įtariama, vogtos užsienyje. Sulaikyti 92 lengvieji automobiliai, vienas traktorius, vieną balninis vilkikas su puspriekabe, viena puspriekabė, dvi priekabos, penki motociklai ir du mopedai, skelbia Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Policijos pareigūnai pastebi, kad užsienyje grobiamos ne tik brangios transporto priemonės. Šiemet brangiausio Kaune surasto, Austrijoje pagrobto 2011 metų laidos vilkiko „Volvo“ su puspriekabe vertė – apie 300 tūkst. litų. Kaune taip pat surastas ir Norvegijoje pavogtas maždaug 1 tūkst. litų vertės motoroleris.

Pagrobtas transporto priemones pareigūnai randa degalinių, automobilių stovėjimo aikštelėse, garažuose, sulaiko, kai jas bandoma registruoti „Regitroje“.

Liepos 27 dieną pareigūnai surado Austrijoje prieš dvi dienas pagrobtą vilkiką Kaune esančioje degalinėje. Įtarimai dėl šio nusikaltimo pareikšti penkiems asmenims.

Rugsėjį Latvijoje prieš dieną pavogtą 90 tūkst. litų vertės automobilį „Toyota Land Cruiser“ pareigūnai rado automobilių stovėjimo aikštelėje. Įvykio vietoje sulaikytas latvis, kuris spalio 24 dieną buvo nuteistas.

Lapkritį autotransporto priemonių grobimus tiriantys pareigūnai Kauno automobilių turguje rado Italijoje ieškomą kaip pagrobtą 2009 metų laidos automobilį „BMW X5“. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Na, rupinasi pilieciai importu i valstybe, juk ne exportuoja. Teoriskai LR ekonomikai tai naudinga. Na tranzitas, ar, kazkatais... Lesos vistiek cia lieka...Apie moraline sio verslo puse patyliu.... Na, kaip ir apie valstybes imidza...

W

W portretas
Kas čia gero kai tampame vagių tauta ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių