Kaune siautėja motorlaivių vagys

Naktį iš liepos 23-čiosios į 24-ąją iš M. Gimbutienės gatvėje esančios prieplaukos pavogtas katamaranas. Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas, pranešė policija.

Trisdešimt devynerių metų piliečiui R. S. priklausęs katamaranas „Bentley 2000“ rastas Kauno mariose ties Marių gatvės 79-uoju namu. Iš motorlaivio pavogtas variklis „Mercury 90 ELPT“, kurio vertė siekia 30 000 litų.  Manoma, kad vagystė įvyko naktį arba iš ryto.

Liepos mėnesį tai yra net ketvirta tokio pobūdžio vagystė. Prieš dvi savaites Kauno mariose buvo pavogti dar 3 kateriai. Visų vagysčių braižas toks pats – motorlaiviai buvo nuplukdyti į marių gilumą ir išplėšti.

Paklaustas, ar visi keturi nusikaltimai gali būti susiję, Kauno vyriausiojo policijos komisariato spaudos atstovas Kęstutis Kasciukevičius teigė, kad tokia galimybė gali būti, tačiau ji nėra patvirtinta policijos tyrėjų.

Policijos atstovas tvirtino, kad turint didelės vertės motorinį laivą, labai svarbu imtis atitinkamų prevencinių priemonių. „Pirmiausia reikia įsitikinti, kad prieplauka, kurioje laikomas motorlaivis, yra patikima ir saugi. Geriausia, kai visą teritoriją prižiūri apsaugos darbuotojas“, – patarė specialistas.

K. Kasciukevičius pridūrė, kad reikia įsigyti tvirtą spyną, kuria vandens transporto priemonė būtų pririšama prieplaukoje. Šioms priemonėms nereikėtų šykštėti pinigų, kadangi saugomo objekto vertė didelė.

Vienas iš anksčiau pavogtų 3 katerių dingo liepos 9-osios naktį iš R. Kalantos gatvėje esančios aptvertos, užrakintos ir saugomos motorlaivių prieplaukos. Vagys įsibrovė į teritoriją, nukirpo metalinę grandinę, kuria buvo pritvirtinta transporto priemonė prie kranto, ir  nuplaukė į marias. Kateris rastas už 6 km nuo prieplaukos. Jame pasigesta variklio.

Kitos transporto priemonės pasigesta liepos 11-ąją. Motorlaivis buvo paliktas Rumšiškėse esančioje prieplaukoje. Apie 14 val. J. Biliūno įlankoje aptiktame motorlaivyje savininkas nerado variklio, greičio valdymo skydo, 25 litrų talpos degalų bako su A-95 benzinu, akumuliatoriaus, 4 gelbėjimosi liemenių, navigacijos sistemos, kompaktinių diskų grotuvo ir tento, užtempiamo ant katerio stogo. Žala siekia 21 000 Lt.

Trečiasis buvo rastas už 12 km nuo prieplaukos, tačiau išoriškai atrodė sveikas ir tvarkingas.

Visi motorlaiviai po apžiūros sugrąžinti savininkams. Dėl visų atvejų pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Remiantis Lietuvos Respublikos baudžiamuoju kodeksu, asmuo, įsibrovęs į saugomą teritoriją ir iš ten pavogę svetimą turtą,  baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.


Šiame straipsnyje: vagystėkaterispolicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

vandenis

vandenis portretas
Tegul sau plaukioja Rusijoje arba cigaretes perplukdina!!Taip jau buna siam gyvenime!Viskam yra savas laikas ir tokiems ateis laikas is auksciau nes pavoge man saziningai uzgyventa ir legalu varikli!!Tik idomus sio straipsnio rasytojas!Jis matosi rasydamas nori kad policijai atsakomybe nekristu ir nemato kaip buvo pries tai pavogta ir kokiaias budais! jus gi net katerio neturit kauno mariose tokiems ivykiams ieskoti,o kitu vandens ir gamtos inspekcijos tarnybu funkcijos kitos!Turbut saugiausia netureti laivo!Savininkas Ramunas!

SPEJU

SPEJU portretas
Tai Tadas blinda svieta lygina ..........

to Speju

to Speju portretas
Panasu, kad Speju dziaugiasi vagyste is turtingesnio, negu jis. be reikalo, rytoj tie vagys ateis pas tamsta i buta pritrenks tamstele ir isnes koki shudnieki. Irgi bus svieto lyginimas? ne tada rexi tamsta garsiai, kad is ubagu vagia, suprask blogai, kai is ubagu vagia..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių