„Karštoji linija“ tapo spąstais brakonieriui

  • Teksto dydis:

Aplinkos ministerijos „Karštoji linija“ tapo spąstais Labanoro girioje medžiojusiam brakonieriui.

Sausio 24 d. korupcijos prevencijos „Karštąja linija“ gautas pranešimas, kad vienas iš Labanoro medžiotojų klubo narių neteisėtai sumedžiojo tauriojo elnio patelę. Baimindamasis, kad nebūtų daromas neteisėtas poveikis, pareiškėjas prašė nepavesti aplinkybių tirti Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentui (RAAD), kurio teritorijoje yra minėto medžiotojų būrelio plotai. Aplinkos ministro pavedimu tyrimą atliko Utenos RAAD pareigūnai.

Patyrę inspektoriai operatyviai išaiškino pažeidimą. Nustatyta, kad Švenčionėlių gyventojas A. R. Labanoro medžiotojų būrelio plotuose sausio 21 d. iš automobilio "Sibaru Forester" sumedžiojo tauriojo elnio patelę. Pažeidimų jo veiksmuose visas pluoštas, todėl už medžioklę draudžiamu būdu ir be medžioklės lapo brakonieriui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Jam gresia bauda nuo 600 iki 1800 eurų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu.

Iš pažeidėjo paimtas medžioklės metu naudotas visureigis, taip pat maždaug 700 eurų vertės graižtvinis šautuvas su optiniu taikikliu. Už neteisėtai sumedžiotą vaikingą tauriojo elnio patelę vyras turės atlyginti beveik 7000 eurų žalą gamtai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

petras

petras portretas
tai ką,ir vėl,eilinį kartą,medžiotojas brakonieriavo??nieko nuostabaus ar keisto...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių