Kanapių augintojų byla keliauja į teismą

Generalinės prokuratūros prokurorai Kauno apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje D.M. ir A.G. kaltinami organizavę ir vadovę gaujai, gaminusiai ir platinusiai narkotines medžiagas.

Per ikiteisminį tyrimą, kurį atliko Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, nustatyta, kad kaltinamųjų suburta gauja 2007-2008 metais Kaune esančiame bute augino didelį kiekį kanapių (ne mažiau kaip 50 kanapių sodinukų ir kelių motininių kanapių medelių), neteisėtai įgijo, laikė, gabeno ir pardavė labai didelį kiekį narkotinių medžiagų.

Pasak prokurorų, kaltinamieji D.M. ir A.G. organizavo narkotinių medžiagų gamybą: kartu su gaujos nariais sodino ir augino kanapių daigus, nuėmė kanapių derlių, perdirbo jas bei sufasavo, gabeno šią narkotinę medžiagą iki perdavimo vietų ir pardavinėjo.

D.M. organizavo susitikimus, bendravo ir tarėsi dėl konkrečių narkotinių medžiagų pardavimo kiekių, kainos, perdavimo vietos ir laiko, dėl šių narkotinių medžiagų pavyzdžių kokybės patikrinimo prieš jų pardavimą su pirkėju apsimetusiu asmeniu.

Kaltinamieji kelis kartus iš pradžių neatlygintinai pirkėju apsimetusiam asmeniui perdavė kanapių ir jų sodinukų, vėliau už 3,5 tūkst. litų pardavė beveik 1 kilogramą kanapių dervos ir už 14 tūkst. litų – beveik 4 kilogramų kanapių dervos.

Ikiteisminio tyrimo metu A.G. buvo pasislėpęs, tačiau prieš metus jis sulaikytas Ukrainoje ir perduotas Lietuvos teisėsaugai.

Už neteisėtą kanapių auginimą įstatymas numato laisvės atėmimą iki penkerių metų. Už neteisėtą gaminimą, perdirbimą, įgijimą, laikymą, gabenimą, pardavimą ar kitokį platinimą labai didelio kiekio narkotinių medžiagų baudžiama laisvės atėmimu nuo dešimties iki penkiolikos metų.

D.M. ir A.G. kaltinami ir kitais nusikaltimais – neteisėtu šaunamųjų ginklų ir šaudmenų įgijimu bei laikymu.

Kaunietis D.M. kaltinamas kėsinimusi apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą. Pateikęs suklastotos paskolos, už kurią neva įsigijo 900 tūkst. litų vertės žemės sklypą, kurį vėliau pardavė už beveik 1,2 mln. litų, sutarties kopiją, pajamų mokesčio deklaracijoje už 2006 metus nurodė iš valstybės biudžeto jam grąžinti susidariusią gyventojų pajamų mokesčio permoką – 134 tūkst. 865 litų.

Tačiau Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija atsisakė jam grąžinti permoką.

Panevėžietis A.G. kaltinamas neteisėtu žmogaus laisvės atėmimu, panaudojant smurtą ir sukeliant pavojų nukentėjusio asmens gyvybei bei sveikatai.

D.M. ir A.G. 2000-2002 metais ne kartą teisti Vokietijoje už vagystes.


Šiame straipsnyje: narkotikaikanapės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių