Kanapes vežusiam studentui – per 9 tūkst. litų bauda

Kauno apygardos teismas nuteisė vieno sostinės universiteto antrakursį T.D. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis. Jam skirta 9100 litų bauda, penktadienį pranešė teismas.

Šių metų sausį T.D., skrisdamas lėktuvu iš Briuselio į Kauno oro uostą, kelnių kišenėje neteisėtai laikė ir gabeno nedidelį kiekį narkotinių medžiagų kanapių (1,057 g), neturėdamas tikslo jas parduoti ar kitaip platinti, tačiau oro uoste buvo patikrintas ir sulaikytas muitinės pareigūnų.

Studentas dėl jam inkriminuojamos veikos kaltu prisipažino ir paaiškino, kad kanapių savo tikslams įsigijo Belgijoje vykdamas pakeleivingu automobiliu. Grįžęs į Lietuvą, Kauno oro uosto keleivių atvykimo ir patikrinimo kanale jis buvo sustabdytas muitinės pareigūno su tarnybiniu šunimi ir nuvestas patikrinti. Paklaustas, ar turi narkotinių medžiagų, T.D. prisipažino, kad turi.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė, kad T.D. kaltu prisipažino ir nuoširdžiai gailisi, atsižvelgta į nedidelį medžiagos, kuria disponavo kaltinamasis, kiekį, taip pat į tai, kad jis neteistas, mokosi universitete, charakterizuojamas teigiamai.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos Apeliaciniam Teismui per Kauno apygardos teismą.


Šiame straipsnyje: narkotikaikvaišalaikanapės

NAUJAUSI KOMENTARAI

jezau

jezau portretas
UZ GRAMA 9stukos?!!!!!! ir kas tuos pinigus pasiims man idomu.... debilu salis.... teiseja pati tiek per 3 menesius turbut neuzdirba suka, kaip jaustusi gawus tokia bauda praktskai uz nieka..... naikint tokius teismus

nagi

nagi portretas
kausu salis ne kitaip. einu as geriau ipusti. grama padarysi - zemes negraibysi. bet tas gramas, kartais taip pabrangsta.. matomai lietuvoje deficitas..

faktas

faktas portretas
9 metus reikėjo duoti pasėdėti
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių