30 eurų kyšio užuomina baigėsi nemalonumais

  • Teksto dydis:

Antradienio vakarą Vilniaus teritorinės muitinės poste suklupo ilgą vairuotojo darbo patirtį turintis pilietis – iš Baltarusijos grįžtantis vyras „užmiršęs“ kabinoje besimėtančius 30 eurų, įsivėlė į virtinę pažeidimų. 

Vyras Medininkų kelio postą turėjo palikti užsidirbęs kelis administracinio teisės pažeidimo protokolus (ATPP).

Rugpjūčio 30-osios vakarą vilkiku „Daf“ atvykęs lietuvis S. Ch. muitinės inspektoriui pateikė visus reikiamus dokumentus, juos palydėjo žodine deklaracija, kad negabena draudžiamų ar apmokestinamų prekių.

Patikrinęs dokumentus, muitinės inspektorius, dalyvaujant ir vairuotojui, apžiūrėjo transporto priemonę. Apžiūros metu vairuotojo kabinoje ant kilimėlio muitinės pareigūnas rado besimėtančius 30 eurų. Piliečio pasiteirauta apie pinigus, tačiau jis gynėsi, kad nieko apie juos paties nežino ir pasvarstė, kad jie galėjo iš kažkur iškristi.

Muitinės darbuotojai tokius gestus vertina neatsainiai: nuspręsta atlikti detalesnę patikrą. Nustatyta, kad vyras raštu deklaravo neteisingus odometro parodymus – realius rodmenis vyras sumažino daugiau kaip 1500 kilometrų, tuo pažeisdamas prekių deklaravimo tvarką. Už šį veiksmą jam surašytas ATPP.

Ne gana to, apžiūrėjęs vilkiko kabiną, pareigūnas tuščiose ertmėse aptiko 2 blokus nedeklaruotų „Winston“ cigarečių. Muitininkas, nusprendęs, kad šie, sakykim, smulkūs pažeidimai gali reikšti ir stambesnius, nukreipė krovininį automobilį rentgeno kontrolės sistemos patikrai. Peršvietus automobilį nustatyta, kad virš kabinos stogo, ertmėje tarp papildomo stogelio orui nukreipti, gabenama dar 250 blokų cigarečių. Baltarusiškomis banderolėmis pažymėtų „NZ“ cigarečių vertė – daugiau kaip 7 tūkst. eurų.

Už kontrabandos gabenimą vyrui surašytas antras ATPP. Jis taip pat neteko ir krovininio automobilio, kuris sulaikytas kaip kontrabandos gabenimo priemonė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių