Juvelyrinių dirbinių salono plėšikai greitai laisvės neišvys

Panevėžyje realiomis laisvės atėmimo bausmėmis nuteisti penki vyrai, kurie organizavo ir įvykdė juvelyrinių dirbinių salono apiplėšimą. Šio nusikaltimo liudytoja atsitiktinai tapo atostogaujanti Panevėžio apygardos prokurorė, iškvietusi policiją ir suskubusi vytis plėšikus.

Įžūlus apiplėšimas pačiame Panevėžio centre buvo įvykdytas pernai vasario 24 dieną. Šiek tiek po 15 val. į Respublikos gatvėje esantį juvelyrinių dirbinių saloną įėjo trys medicininėmis kaukėmis veidus prisidengę plėšikai. Vienas jų pagrasino šaunamuoju ginklu pardavėjai ir ją sugriebęs laikė, o kiti atsineštais plaktukais ėmė daužyti vitrinas ir krautis į maišus juvelyrinius dirbinius. Jau po kelių minučių visi trys nusikaltėliai spruko pro duris.

Vėliau buvo nustatyta, kad plėšikų grobiu tapo beveik 5 tūkst. eurų vertės sidabro gaminiai: 153 žiedai, 33 apyrankės, 44 grandinėlės. Be to, jie parduotuvei padarė 1 tūkst. 330 eurų nuostolį sudaužydami stiklines vitrinas. Iš viso per plėšikų ataką salono savininkai patyrė 6 tūkst. 300 eurų nuostolių, pranešė prokuratūra.

Šio akiplėšiško nusikaltimo liudininke tapo tuo metu atostogavusi Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jolita Pocienė. Moteris, eidama į kitoje gatvės pusėje esantį knygyną, pastebėjo juvelyriniame salone siautėjančius plėšikus.

Po akimirkos jie jau spruko lauk iš salono, todėl prokurorė ėmė plėšikus vytis, paskambino policijai. Nusikaltėlių pasivyti moteris nespėjo, tačiau įsidėmėjo, kuria kryptimi jie pabėgo, kur numetė veidus dengusias kaukes, pirštines. Apie tai ji pranešė į nusikaltimo vietą atskubėjusiems policijos pareigūnams.

Dėl šio apiplėšimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, o jam vadovavo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroras Paulius Jasiukaitis.

Kriminalistai, norėdami nustatyti įtariamuosius, pasitelkė miesto viešosiose vietose įrengtų stebėjimo kamerų užfiksuotus vaizdo įrašus. Jiems darbą palengvino ir vienas plėšikų, dauždamas vitriną susipjaustęs ranką ir palikęs savo DNR pėdsakų nusikaltimo vietoje bei kiti kruopščiai surinkti įkalčiai.

Į teisiamųjų suolą Panevėžio apylinkės teisme dėl plėšimo organizuotoje grupėje, panaudojant šaunamąjį ginklą, sėdo 33-ejų metų birštonietis Juozas Zubavičius, 28-erių metų Prienų gyventojas Raimondas Jakštas ir jo bendraamžis Andrius Nizijus. iš Kauno. Kartu taip buvo teisiamas jiems padėjęs 32-ejų metų Darius Kibas iš Panevėžio. Visi teisiamieji anksčiau teisti nuo 2 iki 7 kartų.

Dar vieno įtariamojo, 28-erių metų M. K. atžvilgiu, ikiteisminis tyrimas buvo atskirtas į atskirą, nes jis atlieka bausmę Vokietijoje dėl ten padarytų nusikaltimų.

Teismas konstatavo, kad byloje neginčijamai nustatyta kaltinamųjų kaltė. Apiplėšimą jie įvykdė organizuotoje grupėje, kur organizatoriais buvo A. Nizijus ir M. K., vykdytojai – R. Jakštas, J. Zubavičius ir Rimvydas Blužas, o padėjėjas – D. Kibas. Pastarasis vežiojo iš Kauno atvykusius plėšikus po Panevėžį prieš ir po plėšimo.

Panevėžio apylinkės teismas visus 5 teisiamuosius pripažino kaltais. A. Nizijui skirta 6 metų laisvės atėmimo bausmė, o subendrinus su anksčiau paskirta ir neatlikta bausme jis kalės 6,5 metų. J. Zubavičius, R. Blužas ir R. Jakštas pataisos namuose turės praleisti 5 metus, o plėšikams padėjęs D. Kibas – 2,5 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių