Jurbarko teisėjai nubaudė beveik 100 vaikais nesirūpinusių tėvų

  • Teksto dydis:

Jurbarko rajono apylinkės teismo teisėjai šiemet už netinkamą savo nepilnamečių vaikų priežiūrą nubaudė 99 motinas.

91 byloje nustatyta, kad tėvai girtavo savo nepilnamečių vaikų akivaizdoje, neblaivūs konfliktavo tarpusavyje, paliko juos vienus be tinkamos suaugusiųjų priežiūros, pranešė teismas.

Išnagrinėta ir bylų, kai patys vaikai vartojo ar buvo apsinuodiję alkoholiniais gėrimais, tėvai naudojo prieš juos fizinį smurtą, neužtikrino vaikų pareigos lankyti mokyklą, vaikai dėl netinkamos jų priežiūros vogė ar niokojo svetimą turtą, sumušė ar išvadino necenzūriniais žodžiais kitus vaikus, melagingai pranešė apie gaisrą arba padarytą nusikaltimą, elgetavo.

Vienoje byloje girtaujanti motina saldainiu paspringusio vaiko tris dienas nelankė ligoninėje, kita mama savo trimečio vaistais apsinuodijusio vaiko iki ligoninės nepalydėjo. Nubaustos ir trys motinos, neužtikrinusios savo vaikų saugumo – jie bėgiojo garažų masyvo stogais.

Šiemet teisme išnagrinėtos ir trys bylos, kuriose nubausti asmenys ne šeimos nariai dėl svetimų vaikų teisių pažeidimo. Nustatyta, kad vaiko mamos sugyventinis vertė nepilnametį elgetauti, kaimynė aprėkė mergaitę, su tėvu girtaujantis draugas triukšmavo ir iš jų pačių namų vijo du nepilnamečius vaikus.

Per devynis šių metų mėnesius Jurbarko rajono apylinkės teisme iš viso išnagrinėtos 133 administracinių teisės pažeidimų bylos, susijusios su atsakomybe už tėvų valdžios nepanaudojimą arba panaudojimą priešingai vaiko interesams.

Jei asmuo baudžiamas pirmą kartą, pagal šį straipsnį jam skiriamas įspėjimas, jei pakartotinai – gresia bauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na, o tevai

na, o  tevai  portretas
negali reikiamai rupintis savo vaikais nes reikia islaikyt teisejus ju bobas ir ju vaikus,uzdyrbt jiems kosminius atlyginmus, priedo dar moket teismo islaidas....baudas ir t.t

Jurgis

Jurgis  portretas
Teismas pasipelnyti iš tėvų,o kas kompensuos ,nes vaikai liko be finansų
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių