Jauno vyro žudikas išgirdo tryliktą nuosprendį

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos teismas trečiadienį vienuolika su puse metų nelaisvės nuteisė vyrą, pripažintą kaltu metaliniu strypu užmušus Naujosios Akmenės gyventoją, pranešė teismas.

Šiaulių apygardos teismas trečiadienį vienuolika su puse metų nelaisvės nuteisė vyrą, pripažintą kaltu metaliniu strypu užmušus Naujosios Akmenės gyventoją, pranešė teismas.

1982 m. gimęs V.V. nusikaltimą įvykdė 2009 m. gruodžio 30 dieną. Respublikos g. jis dėl nežinomų priežasčių užmušė jauną vyrą – metaliniu strypu jam smogė ne mažiau kaip penkis kartus, nuo ko auka mirė įvykio vietoje.

Teismo duomenimis, V.V. ir ikiteisminiame tyrime, ir teisme savo kaltę kategoriškai neigė ir tvirtino, kad tą dieną įvykio vietoje iš viso nebuvo. V.V. teiginius paneigė liudytojų parodymai: jie matė incidentą, atpažino ir patį kaltinamąjį.

Teismas konstatavo, kad V.V. kaltė yra įrodyta ne tik liudytojų parodymais, bet ir kita byloje surinkta medžiaga. V.V. už padarytą nusikaltimą teismas pripažino kaltu ir nuteisė jį kalėti. Nukentėjusiesiems jis turės atlyginti apie 1,7 tūkst. litų turtinę ir 35 tūkst. litų neturtinę žalą.

Daugiau kaip 1 tūkst. litų nuteistasis turės atlyginti valstybei už proceso išlaidas. Šis nuosprendis gali būti apskųstas Lietuvos apeliaciniam teismui.

V.V. šis nuosprendis jau tryliktas. Dvyliktąjį nuosprendį vyras išklausė 2012 metų vasarį Ispanijoje, kur jis už turto pagrobimą panaudojant fizinį smurtą nuteistas kalėti 6 metus 4 mėnesius. Pagal Lietuvos ir Ispanijos teisėtvarkos institucijų susitarimą V.V. po nuosprendžio spalio 2 dieną turėtų būti gražintas į Ispaniją toliau atlikti ten jam paskirtą bausmę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
tokius ne užmigdyti, bet į elektros kėdę

baisu

baisu portretas
tokius bl tik uzmigdyti o ne serti visa gyvenima uz dyka
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių