Jaunas pasvalietis reketavo buvusius bendramokslius

  • Teksto dydis:

Šiaulių teisėsauga teismui perdavė bylą, kurioje pasvalietis kaltinamas plėšimais. Kaip pranešė Šiaulių apskrities policija, buvęs profesinio rengimo centro auklėtinis apiplėšinėjo ir prievartavo turtą iš buvusių bendramokslių.

Jaunuolis iš Pasvalio rajono atvyko mokytis į Šiaulių profesinio rengimo centrą, tačiau netrukus buvo pašalintas iš šios mokymo įstaigos. Kuršėnuose draugę susiradęs vaikinas apsigyveno pas ją, pabandė dirbti. Po dešimties darbo dienų vienoje įmonėje jis nusprendė nebedirbti ir, kaip įtariama, pinigų gaudavo iš nusikalstamų veikų.

Pernai gruodžio 12 d, į Šiaulių apskrities policiją kreipėsi šiaulietė, sunerimusi dėl turto prievartavimo iš jos 17-mečio sūnaus. Šiaulių profesinio rengimo centro moksleivis nurodė, kad Gardino g. esančiame prekybos centre prie jo priėjo iš matymo pažįstamas vaikinas, buvęs bendramokslis, kuris pareikalavo pinigų. Šis padavė du eurus ir išgirdo, kad nuo šiol pinigus jam mokėti turės nuolat. 17-mečiui buvo nurodyta, kad jis turi atsidėti kas dieną po eurą ir penktadienį surinktą sumą atiduoti. Priešingu atveju buvęs bendramokslis grasino jį sumušti.

Dėl turto prievartavimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kadangi įtariamasis iš mokymo įstaigos buvo pašalintas prieš kelis mėnesius ir bendrabutyje nebegyveno, jo gyvenamoji vieta buvo nežinoma.

Netrukus policijai pranešta apie Statybininkų gatvėje įvykdytą plėšimą. Gruodžio 20 d. netoli Šiaulių profesinio rengimo centro Statybos skyriaus buvo užpultas 18-metis šio centro moksleivis. Nukentėjusysis pareigūnams papasakojo, kad pro šalį ėjęs vaikinas jam sudavė per rankas, o kai iš rankų iškrito mobilusis telefonas, kumščiu sudavė į galvą ir telefoną pagrobė. Įtarimas dėl šio nusikaltimo krito ant to paties 22-ejų metų jaunuolio.

Grasino pistoletu

Po poros dienų toje pat vietoje buvo įvykdytas dar vienas plėšimas. Tas pats įtariamasis, grasindamas pistoletu, apiplėšė dar vieną šios mokymo įstaigos moksleivį. Nukentėjusysis irgi neteko mobiliojo telefono. Kaip paaiškėjo vėliau, nusikaltimui naudotas pistoletas nebuvo tikras šaunamasis ginklas, o tik plastikiniais sviediniais šaudantis pistoletas.

Gruodžio pabaigoje Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai įtariamąjį surado Kuršėnuose, pas sugyventinę. Gruodžio 27-ąją dviem mėnesiams buvo sankcionuotas jo suėmimas. Jam pareikšti įtarimai dėl turto prievartavimo, plėšimo ir savavaldžiavimo.  

Pastarasis įtarimas pareikštas dėl įtariamojo nusikaltimo, padaryto 2016-ųjų metų pavasarį. Tada buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Pasvalio rajono Pajiešmenių kaimo gyventojos pareiškimą, moteris pranešė, kad nuo kovo 9 d. beveik visą savaitę grįžtančiam iš mokyklos 16-mečiui sūnui kelią užtveria ir pinigų reikalauja du to paties kaimo gyventojai, kurių vienas – jau minėtas 22-ejų metų įtariamasis. Susitaikius su nukentėjusiuoju, ikiteisminis tyrimas pasvaliečiui buvo nutrauktas. Tačiau kadangi jis, nepraėjus metams, padarė naujų nusikaltimų, ikiteisminis tyrimas dėl savavaldžiavimo dabar buvo atnaujintas ir vaikinui teks stoti prieš teismą dėl visų keturių jo padarytų nusikalstamų veikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių