Jau užfiksuota pusantro tūkstančio greičio viršijimo atvejų

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį ir penktadienį greičio kontrolės akciją vykdę Lietuvos policininkai užfiksavo pusantro tūkstančio greičio viršijimo atvejų.

Kaip pranešė Kelių policijos tarnyba, valstybinės reikšmės keliuose greičio matavimo sistemos per parą užfiksavo 488,5 tūkst. važiavusių transporto priemonių, iš kurių – 1 tūkst. 598 vairuotojai viršijo nustatytą greitį. Į šį skaičių patenka ir 149 greičio viršijimo atvejai, nustatyti specialiomis spalvomis nenudažytuose ir policijos skiriamaisiais ženklais nepažymėtuose automobiliuose įrengta greičio matavimo įranga.

Stacionarūs greičio matuokliai užfiksavo 689 atvejus, kai leistinas greitis buvo viršytas iki 10 kilometrų per valandą.

Keliuose patruliuojantys pareigūnai už leistino greičio viršijimą transporto priemonių vairuotojams surašė dar 378 administracinių teisės pažeidimų protokolus. Policijos pareigūnai nustatė 17 atvejų, kai leistinas greitis buvo viršytas daugiau kaip 40 kilometrų per valandą, 3 atvejus – daugiau kaip 50 kilometrų per valandą, 157 vairuotojams taikytas įspėjimas dėl nustatyto greičio viršijimo iki 10 kilometrų per valandą.

Be to, nustatytas vienas atvejis, kai buvo ne tik viršytas leistinas greitis, bet ir paeiliui padaryti keli Kelių eismo taisyklių pažeidimai, keliantys didelę grėsmę eismo saugumui.

„Plačiai ir iš anksto paviešinta specialioji policinė priemonė vis dėlto neatgrasė vairuotojų ne tik nuo leistino greičio viršijimo, bet nesustabdė ir alkoholio nevengiančių vairuotojų – per praėjusią parą šalies keliuose nustatyta 19 neblaivių vairuotojų. Taip pat kelių policijos pareigūnai išaiškino 14 asmenų, neturinčių teisės vairuoti transporto priemones, tarp kurių – 3 vairavo transporto priemones, kai tokia teisė jiems buvo atimta dėl ankstesnių pažeidimų“, – rašoma policijos pranešime.

2014 metais Lietuvos keliuose dėl nustatyto leistino ar saugaus važiavimo greičio viršijimo eismo įvykiuose žuvo 84 žmonės, dar 919 buvo sužeista.


Šiame straipsnyje: KETGreitispolicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

GGG

GGG portretas
O kodėl nieko nedaroma, kad mažiau žmonių mirtu nuo Vėžio...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių