Jau aštuntas brakonierius neteks automobilio

  • Teksto dydis:

Vakar prieš vidurnaktį Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Joniškio agentūra gavo pranešimą apie sumedžiotą elnią.

Vakar prieš vidurnaktį Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Joniškio agentūra gavo pranešimą apie sumedžiotą elnią. Tikrindami informaciją, aplinkosaugininkai nuvyko į Joniškyje gyvenančio medžiotojo namus ir sodybos ūkiniame pastate rado dorojamą elnią. Šeimininkas prisipažino, kad gyvūną sumedžiojo Joniškio rajono medžiotojų būrelio plotuose be licencijos ir automobiliu parsigabeno namo.

„Prasidėjus elnių ir briedžių poravimosi sezonui, suaktyvėjo, kaip matome, ne tik šie gyvūnai, bet ir jų tykantys brakonieriai, – sako aplinkos viceministras Linas Jonauskas. – Tik tas pažeidėjų aktyvumas jiems labai brangiai kainuos. Prieš imantis neteisėtos medžioklės, siūlyčiau paskaičiuoti, kiek reikės sumokėti.“

Visų pirma joniškietis pažeidėjas neteks automobilio, kurį aplinkosaugos pareigūnai sulaikė. Jis teismo sprendimu turėtų būti konfiskuotas. Tai jau aštuntas automobilis, kurį sulaikė aplinkosaugininkai per tuos keturis mėnesius, kai galioja sugriežtintos Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) nuostatos, susijusios su neteisėta medžiokle.

Šias Aplinkos ministerijos pasiūlytas ATPK pataisas Seimas priėmė gegužės pabaigoje. Jos numato, kad brakonieriui gali būti skirta nuo 3 tūkst. Lt iki 6 tūkst. Lt administracinė bauda su teisės medžioti atėmimu nuo vienų iki penkerių metų ir pažeidimo padarymo įrankių, transporto priemonių, kurios buvo panaudotos gyvūnams sumedžioti ir (ar) sumedžiotiems gyvūnams gabenti, ir kitų pažeidimo padarymo priemonių konfiskavimu.

Be tūkstantinės baudos, prarasto automobilio ir šautuvo, neteisėtai elnią sumedžiojęs joniškietis turės atlyginti ir daugiau kaip 19 tūkst. litų gamtai padarytą žalą.


Šiame straipsnyje: brakonieriaimedžioklėbaudos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių