Įtariamos Šančių tragedijos kaltininkės likimas – Temidės rankose

Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl pernykštės vasaros tragedijos Šančiuose, kuomet pėsčiųjų perėjoje buvo mirtinai traumuotas šešiolikmetis. Dėl jos bus teisiama 30-metė kaunietė Aida S., gyvenanti kitame Kauno mikrorajone ir tuo metu buvusi vaiko auginimo atostogose.

Kaip jau rašyta, prabangaus visureigio „Audi Q5“, kuriuo buvo partrenktas nepilnametis, vairuotoja kaltinama įvažiavusi į pėsčiųjų perėją, neįsitikinusi ar ja neina pėstieji, ir viršydama leistiną greitį.

Lietuvos teismo ekspertizės centro specialistai nustatė, kad A.Juozapavičiaus prospekte leistiną 50 km/val. greitį ji viršijo 10-20 km/val.

Šešiolikmetis buvo nusviestas apie 30 metrų nuo įvykio vietos.

Jis mirė už aštuonių valandų Kauno klinikų vaikų reanimacijoje.

Žuvusysis buvo Rusijos pilietis iš Murmansko, viešėjęs tą vasarą su tėvais Kaune pas giminaičius.

Tragedija įvyko liepos 31-osios popietę ne vieną panašią nelaimę menančioje nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje ties A.Juozapavičiaus prospekto ir Rusų gatvės sankryža, esančia Šančių kapinių prieigose.

Šešiolikmetis buvo partrenktas jau antroje eismo juostoje. Pirmąja važiavęs maršrutinis autobusas prieš pėsčiųjų perėją sulėtino greitį. Visureigio vairuotoja teigė, kad šis jai užstojo perėją, dėl ko pėsčiasis išbėgo prieš jos automobilį staiga.

Be to, ji tikino neviršijusi ir leistino greičio.

Visas įmanomas tragedijos versijas tyrę teisėsaugininkai įtarė, kad visureigio vairuotoja galėjo prarasti budrumą dėl naudojimosi mobiliuoju telefonu. Tačiau tokių įrodymų byloje nėra.

Įtariama tragedijos kaltininkė jau bausta už kelių eismo taisyklių pažeidimus. Tačiau, anot teisėsaugininkų, tarp šių nėra nei chuliganiško vairavimo, nei vairavimo išgėrus, nei didelio greičio viršijimo.

Nustatyta, kad ji buvo blaivi ir tragedijos metu.

Nukentėjusiąja šioje byloje pripažinta šešiolikmečio motina. Ši ketina pareikšti ieškinį kaltinamajai dėl jos sūnaus žūties teisme.

Už kelių eismo taisyklių pažeidimą, kurį padarė blaivus vairuotojas, sukėlusį kito asmens mirtį, Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
nieko jai nebus - nera ka bausti, ji juk neturi pavardes.

Kalta 1000 procentų

Kalta 1000 procentų portretas
Pagal tai,kas aprašoma ir teigiama liūdytojų parodymais,vairuotoja, kuri mirtinai sužalojo pėsčiajį ,kalta 1000 procentų.ji visiškai neįvertino,kad važiuoja per pėsčiūjų perėją.Ir labai tikėtina,kad ji visiškai pamiršo,kad vairuoja automobilį.Labai tikėtina,kad ji galėjo kalbėti telefonu,ar užsiimti kitais veiksmais.Pamatysime mūsų teismo skaidrumą.

kavenskis

kavenskis portretas
siaip tai KVAILYS tas troliko vairuotojas. nereikia nei gailet nei bijot valdziagyviu, durt is alkunes i nosyte reikejo. Ta ir raginu daryt su valdziagyviais....
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių