Išsigandę pareigūnų nepilnamečiai cigaretes išmetė

  • Teksto dydis:

Šiaulių apskrities policijos pareigūnai prie mokyklos pietiniame miesto rajone sulaikė šešis rūkančius paauglius.

Specialų reidą policininkai surengė matydami itin aktualią paauglių rūkymo problemą. Be to, dažnai sulaukiama gyventojų skundų, kad mokiniai pertraukų metu rūko prie jų namų laiptinių ar balkonų.

Kaip pranešė policija, skiriamaisiais ženklais nežymėtu automobiliu neuniformuoti pareigūnai patruliavo prie Šiaulių miesto ugdymo įstaigų.

Pietiniame miesto rajone pareigūnams įkliuvo grupelė 16–17 metų paauglių. Šeši vaikinai sulaikyti rūkant, o vienas iš jų su savimi turėjo pakelį cigarečių. Šio amžiaus jaunuoliams atsakomybę teks prisiimti patiems (jiems gresia bauda nuo 14 iki 28 eurų), tačiau protokolas bus surašomas dalyvaujant tėvams. Nors vaikinai prie pareigūnų bandė šmaikštauti, ne vienas nerimaudamas teiravosi, kada apie jų poelgį bus pranešta tėvams – artimiausiomis dienomis, o gal po Kalėdų.

Apsimetė, kad nerūkė

Pas vieną iš moksleivių rastos cigaretės buvo konfiskuotos, o jį patį uniformuota pareigūnė palydėjo į mokyklą ir perdavė socialinei pedagogei.

Važiuodami pro kitą ugdymo įstaigą pareigūnai pastebėjo prie garažų, krūmynuose, rūkančius du vaikinus. Šie pamatę ateinančius nepažįstamus vyrus greit numetė cigaretes ir bandė apsimesti, kad nerūkė. Paaiškėjo, kad šiems paaugliams vos 14-lika metų. Jie taip pat pristatyti mokyklos personalui, o tėvams gresia atsakomybė už vaiko nepriežiūrą.

Policija sako, kad nors bendruomenės pareigūnai susitikimus su moksleiviais įvairiose švietimo įstaigose rengia kas savaitę ir daug kalba apie žalingų įpročių prevenciją, jaunimo rūkymo problema išlieka labai aktuali. Todėl pareigūnai tokius reidus organizuos ir ateityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
pasakyciau, kad reikia per kupra gerai uzdrozti, bet gi apkaltins grasinimu ar smurtavimu ir iskels byla, o tie jauni sikniai toliau dergsis...

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kas kontroliuoja rūkančius vaikus Kauno mieste?Jie ramiausiai rūko Žaliakalnio (viršuje)finikulieriaus teritorijoje ir niekas juos nepabara.Išeina iš Jablonskio mokyklos ir kaip” rūkymo” teritorijoje rūko.

mama.

mama. portretas
Dar neliecemybes istatimu vaikams , gal i darvba nebeit o su vaiku mokykloi sedet? grazinkit tevams laisve berzynei kosei o nensisnekekit su savo baudomis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių