Išgąsdinti kontrabandininkai sulaikyti Rusijoje

Pasieniečiai išbaidė didelę įžūlių kontrabandininkų iš Rusijos grupę. Gavę informacijos iš VSAT pareigūnų kelis iš jų panaudoję ginklą sulaikė Rusijos pasieniečiai.

Pirmadienį specialios sienos kontrolės technikos pagalba Pagėgių rinktinės pasieniečiai pastebėjo, kad už kelių kilometrų, Jurbarko rajono Kazikėnų kaimo ribose, abiejose Nemuno pusėse vyksta sujudimas. Informacija apie tai iškart pasiekė kaimyninės šalies pareigūnus bei artimiausius Viešvilės užkardos patrulius.

Pareigūnai užfiksavo, kad nuo Rusijos kranto Nemuno ledu link Lietuvos pajudėjo grupė žmonių . Tuo pačiu metu Lietuvos krante prie upės prieigų privažiavo automobilis. Kontrabandininkų būta ypač įžūlių - šviesiu paros metu devynių asmenų būrys, nešinas dėžėmis, vorele pasileido per Nemuną, nors puikiai suprato, kad gali būti gerai matomi.
Į šią vietą iš kelių pusių iškart suskubo atvažiuoti pareigūnų ekipažai, kuriuos pamatęs kontrabandininkų būrys, laviruodamas tarp properšų, su dėžėmis pasileido atgal į Rusiją.

Atskubančius pasieniečius pamatė ir Lietuvos krante buvusio automobilio vairuotojas. Jis dideliu greičiu pavažiavo iki pamiškės, kur suprato iš visų pusių esąs užspeistas pasieniečių. Išsigandęs vairuotojas mašiną paliko likimo valiai ir pasišalino į mišką.
Pasieniečiai šį „Subaru Legacy“ vokiškais registracijos numeriais nugabeno į Viešvilės užkardą. Automobilyje buvo tik vairuotojo sėdynė, nes į jį turėjo būti sukrautos ir Lietuvos gilumon gabenamos kontrabandininkų iš Rusijos neštos cigaretės.

Rusijos pasieniečiai vėliau pranešė, kad pagal Lietuvos VSAT pareigūnų informaciją, jie panaudoję ginklą sulaikė tris asmenis. Pagėgių rinktinėje dėl neteisėto sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.


Šiame straipsnyje: cigaretėskontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių