Išgabenti draudžiamus žvejybos įrankius prireikė sunkvežimio

  • Teksto dydis:

Aplinkos ministerijos Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento (PRAAD) pareigūnai š. m. liepos 8 d. gavo pranešimą, kad Rokiškio rajone, Petrošiškio ežere, pastatyti tinklai. Nedelsiant į vietą nuvykę aplinkosaugininkai tinklą rado tik vieną, tačiau jo ilgis – net 180 metrų. Deja, pažeidėjo kol kas nustatyti nepavyko.

Dėl brakonieriavimo Petrošiškio ežere PRAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai pranešimų buvo gavę ir anksčiau, todėl nusprendė sustiprinti kontrolę ir surasti pažeidėją. 2016 m. liepos 12 d. ankstyvą rytą reido metu pareigūnai ežere pastebėjo vyrą, tikrinantį, koks laimikis pateko į tinklus. Brakonierius nedelsiant sulaikytas.

Paaiškėjo, kad pilietis J. A. ežere buvo pastatęs 10 venterių, 3 didžiulius bučius ir dar 3 statomus tinklus. Dauguma šių draudžiamų žvejybos įrankių buvo savadarbiai ir iš vandens net nebūdavo ištraukiami, o tik keičiamos jų pastatymo vietos. Visam šiam „turtui“ išgabenti prireikė sunkvežimio.

Pažeidėjui J.A už neteisėtą žvejybą surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, taip pat iš jo paimta medinė valtis. Jam gresia bauda nuo 115 iki 289 eurų su pažeidimo padarymo įrankių konfiskavimu.

Kadangi šis ežeras yra privatus, Panevėžio aplinkosaugininkai  priminė ežero savininkei apie pareigą rūpintis žuvų išteklių apsauga. Už šių reikalavimų nesilaikymą jai taip pat gresia sankcijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių