Išaiškintas Kybartų pataisos namams narkotikus tiekęs darbuotojas

  • Teksto dydis:

Teisėsaugos pareigūnai išaiškino stambaus masto narkotinių (psichotropinių) medžiagų tiekimo į Kybartų pataisos namus kanalą. Paaiškėjo, kad narkotikai į pataisos namus pakliūdavo per ilgametį pataisos namų Ūkio skyriaus darbuotoją.

Kaip pranešė Kalėjimų departamentas, pareigūnai įtarė, kad grupė asmenų organizuoja didelių kiekių narkotinių-psichotropinių medžiagų bei kitų draudžiamų nuteistiesiems turėti daiktų patekimą į Kybartų pataisos namus.

Nustatyta, kad kvaišalai į pataisos namus patekdavo per ilgametį Kybartų pataisos namų Ūkio skyriaus darbuotoją 53-ejų metų R. K.

Šis asmuo su įkalčiais (kaip įtariama, narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis) buvo sulaikytas vėlų lapkričio 17 d. vakarą. Tą patį vakarą sulaikytas ir minėtas medžiagas R. K. perdavęs 24-erių metų A. V.

Tiriant šios nusikalstamos grupės veiklą, jau ir anksčiau buvo užkardytas draudžiamų daiktų patekimas į Kybartų pataisos namus.

Lapkričio 3-osios vakare buvo sulaikytos dvi moterys - 35-erių metų E. C. ir 18-metė V. B. Jų vairuojamame automobilyje surastas ir paimtas stiklainis, kuriame buvo keli paketėliai su augalinės kilmės medžiaga (įtariama, kanapėmis) bei šviesios spalvos milteliais (įtariama, narkotinėmis-psichotropinėmis medžiagomis). Taip pat rasta 30 SIM kortelių.

Marijampolės apskrities vyriausiame policijos komisariate (VPK) atliekami du ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti.

Trims sulaikytiems asmenims pareikšti įtarimai bei skirtos kardomosios priemonės. Kybartų pataisos namų Ūkio skyriaus darbuotojas nušalintas nuo pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių