Išaiškinta degalais prekiavusi grupuotė, nuslėpusi beveik 10 mln. eurų mokesčių

  • Teksto dydis:

Teisėsauga išaiškino sukčiautojų schemą, leidusią degalais prekiavusiai grupuotei per kelerius metus nuslėpti beveik 10 mln. eurų pridėtinės vertės ir akcizo mokesčių.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) pranešė įtarianti, kad grupuotė pardavė apie 57 mln. litrų nelegalaus kuro – didžioji dalis jo parduota Lietuvoje, pasinaudojus Mažeikiuose registruotos bendrovės degalinių tinklu.

Teigiama, kad neįvardijama bendrovė per kelerius metus įsigijo apie 4 mln. litrų benzino ir dyzelino, dalį jo pardavė kitoms degalinėms, dalį naudojo pati.

Įtariama, kad degalus tarptautinės organizuotos grupės nariai įsiveždavo iš vienos Europos Sąjungos šalies, taikant nulinį PVM tarifą. Vėliau, pasinaudojus 9 neveikiančiomis įmonėmis, kuras buvo parduodamas degalinių tinklams, o deklaracijose buvo įrašomi neteisingi duomenis apie bendrovių įsigijimus ir pardavimus.

Įtarimai sukčiavimu dideliu mastu dalyvaujant organizuotoje grupėje ir dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo pareikšti 5 Latvijos ir 3 Lietuvos piliečiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių