Ir po darbo valandų nepaliko nelaimės kelyje

  • Teksto dydis:

Pakeliui namo po tarnybos du Šiaulių apskrities pareigūnai ankstų šeštadienio rytą Šiauliuose sulaikė neblaivų vairuotoją ir taip nuo nelaimės apsaugojo kitus eismo dalyvius.

Šiaulių apskrities policijos patruliai Gediminas Budraitis ir Andrius Butkus penktadienio vakarą ir šeštadienio naktį užtikrindami viešąją tvarką dirbo Žagarėje vykusiame festivalyje. Apie 5 val. ryto, po tarnybos, vyrai grįžo į Šiaulius ir sėdę į savo automobilį išvažiavo namo.

Pramonės gatvėje patruliai pastebėjo įtartiną „Audi A6“ automobilį, kuris manevravo po visą kelią.

„Bandėm važiuoti greta ir pasižiūrėti, kas vairuoja, bet „Audi“ vos į mus neatsitrenkė. Pamatėme, kad vairuotojas akivaizdžiai neblaivus. Aš jau buvau persirengęs civiliais rūbais, kolega dar su uniforma. Vairuotojui gestais parodžiau, kad sustotų, tačiau šis pamatęs, kad vienas iš mūsų pareigūnas – padidino greitį“ – prisimena A. Butkus.

Tokie vairuotojai negalvoja nei apie save, nei apie aplinkinius. Baisiausia, kad jie gali sužaloti kitus eismo dalyvius.

Pareigūnai toliau važiavo „Audi“ iš paskos, kuri netrukus įsuko į Piktmiškio gatvę. „Automobilis, kurį sekėme, šiek tiek pristabdė ir tuomet mes turėjome progą užblokuoti jam kelią. Paaiškėjo, kad ekipažas pilnas neblaivių, gana agresyviai nusiteikusių, keleivių. Priėjęs prie vairuotojo pajutau stiprų alkoholio kvapą. Su kolega parodėme pažymėjimus, prisistatėme. Taip pat išsikvietėm tuo metu mieste dirbančius kolegas“, – sakė G. Budraitis.

Atvykęs patrulių ekipažas 24-erių metų vairuotojui nustatė 1,50 prom. girtumą. Dar du asmenys sulaikyti dėl chuliganizmo – keikėsi ir įžeidinėjo pareigūnus.

Nors po tarnybos važiuodami namo pareigūnai ir buvo labai pavargę, sako, negalėję palikti nelaimės kelyje. „Tokie vairuotojai negalvoja nei apie save, nei apie aplinkinius. Baisiausia, kad jie gali sužaloti kitus eismo dalyvius“, – sako G. Budraitis.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas, atliekantis viršininko funkcijas, Vincas Urbonavičius džiaugiasi, kad patruliai gina, saugo įr padeda visas 24 val. per parą.

Tai ne pirmas atvejis, kai Šiaulių apskrities pareigūnai ne darbo metu sulaiko pažeidėjus. Joniškio rajono policijos komisariato pareigūnas taip pat po darbo valandų sulaikė neblaivų vairuotoją



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių