„Intel“ ir „Ericsson“ sistema saugos kompiuterių duomenis

Procesorių ir ryšių įrangos gamintojos - „Intel“ bei „Ericsson“ kitų metų antroje pusėje ketina pasiūlyti sprendimus nešiojamiesiems kompiuteriams, saugantiems juose esančius duomenis nuo vagysčių.

Kuriamoje sistemoje bus integruoti „Ericsson“ sparčiojo mobiliojo interneto moduliai su „Intel Anti-Theft PC Protection“ technologija. Apsaugos nuo vagysčių sistema, veikianti tinkle, galės išsiųsti tam tikrą SMS žinutę į kompiuterį, pagal kurią „Anti-Theft“ funkcija imsis tam tikrų priemonių apsaugoti kompiuteryje esančius duomenis. Kompiuteris gali būti būti visiškai užblokuojamas, o informacija jo viduje užkoduojama.

„Anti-Theft“ apsaugos sistema stebės kompiuterį nuolat ir pagal įvairius parametrus galės aptikti tipiškas vagystėms situacijas bei reaguoti pagal nurodytus nustatymus.

Be to, sistema veiks ir su GPS vietos nustatymo funkcijomis, kurios bus įdiegtos „Ericsson“ mobiliojo interneto modulyje. Tai leis stebėti kompiuterio judėjimą ir jam palikus tam tikrą apibrėžtą teritoriją, įjungti apsaugos mechanizmus.

Neseniai „Lenovo“ pranešė, kad pasiūlys paslaugą, kuri irgi leis užblokuoti pavogtus kompiuterius nusiunčiant į juos SMS žinutę.


Šiame straipsnyje: ericssonintelvagystėapsauga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių