Inspektoriai nepatikėjo brakonierių pasakomis

  • Teksto dydis:

Vakar Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnams, prie Dviragio ežero (Rokiškio r.) sulaikiusiems dvi neteisėtai žvejojusias moteris, teko išklausyti pasakaitę apie tai, kad jas nusamdė jaunikaitis, paprašęs iš šiame ežere užmestų tinklų išrinkti laimikį. Ir jos esą sutikusios tai padaryti. 

„Visa bėda, kad aplinkosaugininkai nelinkę tikėti pasakaitėmis. Jie ne vieną tokių pasakaičių knygą galėtų surašyti. O jeigu neteisėtai žvejybai moterys ryžosi norėdamos užsidirbti, tai jau verčiau eitų grybauti – dabar šitiek grybų“, – sako aplinkos viceministras Linas Jonauskas. 

Pareigūnai išsiaiškino, kad abi keturiasdešimtmetės pažeidėjos yra vietinės – Salų kaimo (Rokiškio r. Kamajų sen.) gyventojos. Ir abi – kaimynės. O jų minėtasis jaunikaitis turi realų prototipą. Tai vienos iš pažeidėjų gyvenimo draugas, budėjęs ant kranto ir mobiliuoju telefonu įspėjęs valtimi plaukusias moteris apie pasirodžiusius aplinkosaugininkus. „Sargą“ pareigūnai jau ne kartą yra baudę už brakonieriavimą. 

Jo įspėtos moterys skubiai išvertė iš valties tinklus į ežerą, kad paslėptų neteisėtos žvejybos pėdsakus. Tačiau aplinkosaugininkai tinklus surado ir ištraukė į krantą. Paaiškėjo, kad neteisėtai buvo sužvejota 12 starkių, 5 karosai, 23 plakiai, 8 karšiai, lynas ir kitų žuvų. 

Žuvų ištekliams padarytai žalai atlyginti pažeidėjos turės sumokėti daugiau kaip 7 tūkst. litų. Už neteisėtą žūklę naudojant draudžiamus nemėgėjiškos žūklės įrankius joms gresia nuo 400 iki 1000 Lt administracinės baudos. Taip pat bus konfiskuoti tinklai ir irklinė valtis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių