Įmonės degalinėje – 13 tūkst. litrų nelegalaus rusiško dyzelino

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija pagal pasitikėjimo telefonu gautą informaciją aptiko nelegalią degalinę su daugiau nei 13 tūkst. litrų nelegalių degalų.

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija pagal pasitikėjimo telefonu gautą informaciją aptiko nelegalią degalinę su daugiau nei 13 tūkst. litrų nelegalių degalų.

Pagal pasitikėjimo telefonu 1882 pateiktą informaciją apie nelegalią degalinę, inspektoriai atliko operatyvų patikrinimą vienoje Kauno įmonėje. Jo metu mokesčių inspektoriai aptiko, kaip įtariama, rusiškų degalų, kurių vertė rinkoje siektų maždaug 60 tūkst. litų. Kuro mėginių tyrimams patvirtinus, jog rastas kuras rusiškas, įmonė turės sumokėti beveik 14 tūkst. akcizo mokesčio.

Pasak Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos pranešimo, atvykus į krovinių gabenimu užsiimančios bendrovės teritoriją, tarp daugiau nei 100 transporto priemonių, pastebėta puspriekabė, gumine žarna sujungta su įmonės vilkiko kuro baku. Mokesčių inspektoriai atvyko kaip tik tuo metu, kai kuras iš įmonės vilkiko buvo pumpuojamas į puspriekabėje esančias kuro talpyklas. Detaliau apžiūrėjus transporto priemonę, rastas metalinis konteineris, kuriame sumontuotos trys tarpusavyje sujungtos kuro talpyklos, o taip pat perpylimo bei išpilstymo įranga su apskaitos sistema. Rastos talpyklos Mokesčių inspekcijoje neregistruotos.

Patikrinimo metu išsiaiškinta, kad įmonės nelegalioje degalinėje kuro panaudojimo apskaitą vykdo bendrovėje dirbantys mechanikai, taip pat degalinė turi ir savo darbo grafiką. Vienas iš mechanikų, paprašytas pateikti kuro įsigijimo dokumentus, to padaryti negalėjo. Jis taip pat pripažino, jog dalis dyzelino rusiškas. Paimtų kuro mėginių kokybiniams rodikliams nustatyti analizė atsakys į klausimą, iš kur atkeliavo minėtieji degalai.

"Kadangi bendrovė, vykdydama krovinių gabenimo veiklą, keliauja ir už Europos Sąjungos ribų, vilkikų bakuose į Lietuvą iš trečiųjų šalių įsivežamas pigesnis kuras, kuris perpilamas į įmonės degalinę, o vėliau šios paslaugomis, kaip įtariama, naudojasi į Vakarus krovinius gabenantys įmonės vilkikų vairuotojai. Taip bendrovė sutaupo lėšų kurui. Didelį autoparką valdanti įmonė, tikėtina, pigesnio kuro užsitikrina nuolat. Tai pirmas kartas, kuomet Kauno AVMI specialistai patikrinimo metu vienoje vietoje aptiko tokį kiekį nelegalaus kuro. Po patikrinimo kuras išimtas iš apyvartos, jo pumpavimo darbai užtruko daugiau nei 10 val.", - pasakojo Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Mokestinių prievolių direktorė Judita Stankienė.

Transporto priemonių kuro bakuose iš trečiųjų šalių įvežtus degalus galima naudoti tik toje pačioje transporto priemonėje, kurioje buvo įvežti. Priešingu atveju, kai degalai perpilami į kitą talpyklą, už juos privalu mokėti akcizus. Be to, kuro savo asmeninėms reikmėms tenkinti įsigiję juridiniai asmenys privalo užregistruoti talpyklą mokesčių inspekcijoje.

Įvertinus patikrinimo metu nustatytus faktus bei surinktą informaciją, įmonės direktoriui bus surašytas Administracinių teisės pažeidimų protokolas dėl naftos produktų gabenimo ir laikymo taisyklių pažeidimų. Įmonės vadovui gresia bauda nuo 3 iki 30 tūkst. litų su naftos produktų konfiskavimu arba be jo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

uz...ot

uz...ot portretas
su savo mokesciais... jo,o kur tie mokesciai eina ? maitinami parazitai- "temide",sudvaldininkiai,seimasiknatryniai, " pasididziavimas" - mentai-kysininkai,bukagalves marionetes...

Valiui

Valiui portretas
Lietuvoje gali gyvuoti tik politiniai verslai(politikų proteguojamos įmonės su ES ar kitų fondų pinigais)Tai tik elinį kartą parodo, kad LT įmonės dirbdamos 100 procntų"baltai" neišsilaikytų nei metų, kad verslas nepajėgus išlaikyti šitokio biudžeto, čia kai žąsų penėjimas-kiek pilsi į gerklę, jos vis alkanos. Juolab kad prie šitokio tikrintojų-šakalų būrio verslininkai grimsta į depresiją. Kad ir VMI ir sodros darbuotojai nesuvokia kas jiems algas į biudžetą suneša. Kad ir žmonės, pvz aš gaunu trečdali algos juodai, jeigu nuo tų 500 reiktų mano įmonei sumokėti mokesčius-nepavežtų, jeigu aš nuo 500 lt sumokėčiau mokesčius-valgytumę TIK iš skyrelio"pasibaiges galiojimo laikas". O jei ta "nešvari" kaip Jūs sakote įmonė užsidarytų, tai liktumę 25 žmonės bedarbiais(manau amžinais) ir šeimos mūsų...baisu net pagalvoti.

Valius

Valius portretas
Tokie duomenys akivaizdžiai parodo aplaidų mūsų valstybės kontroliuojančių institucijų darbą. Pavyzdys rodo, kad tokia veikla užsiimama senai, tai vyksta daugelyje įmonių, policija, matyt, pati naudojasi ir aišku, žiūri pro pirštus, mokesčių inspekcija apskritai iki šiol geriausiu atveju reaguoja į skambučius, pati jokios apčiuopiamos veiklos kovoje prieš šešėlį neinicijuoja. Kitaip sakant, jeigu nėra skundų, nėra ir problemos.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių