Įkliuvo ir kontrabandininkų sandėlininkai, ir apsauga, ir žvalgai

  • Teksto dydis:

Muitinės kriminalinės tarnybos ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai antradienio vakarą Šalčininkų rajone aptiko cigarečių kontrabandos sandėlį. Po gaudynių sulaikyti ir sandėlio „prižiūrėtojai“ bei aplink besisukiojusi „apsauga“, o vėlyvą naktį – ir Baltarusijos pasienyje tūnoję kaukėti, racijomis apsirūpinę žvalgai.

Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai turėjo informacijos, kad Šalčininkų rajone, Jašiūnų miestelio pašonėje esančiame Paupio kaime, gali būti sandėliuojama cigarečių kontrabanda.

Kovo 3-iosios vakarą muitinės kriminalistai netikėtai patikrino vieną negyvenamą minėto kaimo sodybą. Ten užklupti du vyrai, iš automobilio krovę kontrabandinių cigarečių dėžes.

Vadinamieji sandėlininkai buvo gerai techniškai apsirūpinę naktiniams žygiams: turėjo racijas, hidrokostiumą, guminę valtį, maskuojamus apsiaustus. O kontrabandinės cigaretės, sprendžiant iš daugelio požymių, į Lietuvą buvo atgabentos visai neseniai. Beje, buvo pasirūpinta ir minėto pastato apsauga, name įrengta signalizacija, rašoma muitininkų pranešime.

Netrukus į muitinės pareigūnų pasalą ties minėtu namu pakliuvo dar vienas asmuo, kaip įtariama, susijęs su nelegalios sandėlio veiklos organizavimu, apsauga ir stebėjimu. Šis taip pat turėjo raciją, bet jos paskubėjo atsikratyti – numetė į mišką.

Tęsdami tyrimą jau vėlią naktį pareigūnai ties Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje esančiu Kaniūkų kaimu ėmė persekioti du įtariamus kontrabandininkus. Padedant pasienio Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pareigūnams, apie 700 metrų nuo valstybės sienos, Šalčios upės krūmynuose, sulaikyti du gerai užsimaskavę, vilkintys kamufliažinę aprangą, kaukėti vyrai, taip pat turėję racijas, žiūronus.

Įtariama, kad pastarieji atliko žvalgų funkciją, „sandėlininkai“ užsiėmė nelegalaus krovinio gabenimu, o sandėlio apylinkėse sulaikytas stebėtojas šią nelegalią veiklą koordinavo.

Iš viso pareigūnai tą naktį sulaikė 18 tūkst. pakelių baltarusiškų kontrabandinių cigarečių „Minsk 5“, „NZ Gold“ ir „Fest“ – visos jos populiarios Lietuvos juodojoje rinkoje. Bendra cigarečių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 47 tūkst. eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių