Ikiteisminis tyrimas – ir dėl galimo pasieniečių smurto prieš nepilnamečius

Penktadienį į ligoninę kreipėsi mergina ir nepilnametis vaikinas, kurie teigė buvę sumušti pasieniečių. Valstybės sienos apsaugos tarnybos duomenimis (VSAT), koviniai veiksmai prieš asmenis panaudoti šiems nepaklusus pareigūnų reikalavimams.

Policijos departamento duomenimis, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo viršijus įgaliojimus. Pasieniečiai savo ruožtu vykdo ikiteisminį tyrimą dėl pasipriešinimo pareigūnams.

Penktadienį į Varėnos ligoninę kreipėsi 22 metų mergina ir septyniolikmetis, kurie paaiškino ketvirtadienį buvę sumušti pasieniečių. Merginai nustatytas krūtinės sumušimas, nepilnamečiui – abiejų riešų nubrozdinimai. Jie išleisti gydytis į namus.

VSAT atstovas Giedrius Mišutis BNS šeštadienį patvirtino, kad tokio įvykio būta, tačiau pabrėžė, kad asmenys nukentėjo besipriešindami pasieniečiams, kai buvo pastebėti pasienyje su Baltarusija. Be to, abu asmenys buvo neblaivūs.

Buvo daug triukšmo, ji rėkė, puolė pareigūnus, spardė, nulaužė nagą. Už tai ir dujos panaudotos, ir antrankiais surakino – labai agresyviai abu elgėsi.

„Važiuoja pasieniečių patruliai su tarnybiniu visureigiu ir pastebi automobilį „Audi“. To automobilio ekipažas irgi pasieniečius pastebi, apsisuka ir pradeda važiuoti į kitą pusę. Pasieniečiai prisivijo, kai jie sustojo vienoje iš Dubičių kaimo gatvių, dar pastebėjo, kai iš vairuotojo sėdynės persėdo mergina į keleivio sėdynę. Buvo paprašyta išlipti ir kilo konfliktas“, – sakė G. Mišutis.

Pasak jo, pasieniečiai prieš asmenis panaudojo ašarines dujas, nes jie priešinosi, nulaužė pasieniečiui nagą, todėl juos tramdant teko panaudoti jėgą.

„Buvo daug triukšmo, ji rėkė, puolė pareigūnus, spardė, nulaužė nagą. Už tai ir dujos panaudotos, ir antrankiais surakino – labai agresyviai abu elgėsi“, – sakė pasieniečių atstovas.

Merginai, kuri, kaip manoma, vairavo„Audi“, VSAT duomenimis nustatytas vidutinis 1,75 promilės girtumas, nepilnamečiui – 1,29 promilės girtumas. Į įvykio vietą pasieniečiai, G. Mišučio teigimu, iškvietė policijos pareigūnus, kurie savo ruožtu tiria galimą vairavimą esant vidutiniam girtumui.

Pasak G. Mišučio, nei atvykus pareigūnams, nei vežant į ligoninę duoti kraujo girtumo patikrinimui, sulaikytieji skausmais nesiskundė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Policija puikiai pasielgė,tuos pijokus griežtai baust reikia.

Tai

Tai portretas
kokio ilgio tuos nagus pasienietis uzsiagines,kad merga nulauze naga?

ir

ir portretas
tai daro ko gero /ateiviai/ isikomporave i pasienio t.......
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių