Ikiteisminis tyrimas dėl K. Uokos elgesio nutrauktas

  • Teksto dydis:

Prokurorai nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl buvusio Seimo nario Kazimiero Uokos elgesio per seksualinių mažumų eitynes 2010 metų gegužę.

"Info TV" ketvirtadienį pranešė, kad neseniai atnaujintas tyrimas dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams ir viešosios tvarkos pažeidimo jau nutrauktas.

Už tyrimą atsakingas Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras Gediminas Jukna teigė, kad K.Uokos veiksmuose nebuvo "nusikalstamos veikos požymių".

Generalinės prokuratūros atstovė Vilma Mažonė BNS rugsėjo pradžioje sakė, kad tyrimas kovą buvo atnaujintas K.Uokai praradus teisinį imunitetą, kurį jis turėjo būdamas Seimo nariu.

Prieš trejus metus generalinis prokuroras Darius Valys buvo kreipęsis į Seimą prašydamas duoti sutikimą patraukti atsakomybėn parlamentarus Petrą Gražulį ir K.Uoką dėl jų veiksmų per gėjų eitynes, tačiau Seimas sutikimo nedavė.

P.Gražuliui ir K.Uokai buvo surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai už tai, kad jie pasipriešino policijos pareigūnams, perėjo policijos užtvarą, pažymėtą specialiąja juosta su užrašu "Stop policija", ribojančią įvykio vietos perimetrą, nevykdė policijos pareigūnų teisėtų reikalavimų nepereiti šios užtvaros bei nutraukti neteisėtus veiksmus.

Už du iš trijų numatytų administracinių teisės pažeidimų padarymą be piniginės baudos taip pat numatytas administracinis areštas, tad norėdamas nagrinėti tuometinių Seimo narių bylą teismas turėjo gauti Seimo leidimą suvaržyti jų laisvę.

Negavęs Seimo leidimo, teismas nutraukė administracinių teisės pažeidimų bylas, tačiau tuo pačiu pasisakė, kad parlamentarų veiksmai per seksualinių mažumų eitynes buvo verti baudžiamųjų bylų.

Per šiemet vykusias seksualinių mažumų eitynes parlamentaras P.Gražulis vėl įkliuvo pareigūnams. Jam vėl gresia administracinė atsakomybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių