Ikiteisminį tyrimą dėl kibernetinių atakų papildė medžiaga iš URM

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministerijos interneto tinklalapiams šią savaitę patyrus kibernetinę ataką, Lietuvos kriminalistai šia medžiaga papildė ikiteisminį tyrimą dėl išpuolio prieš Seimo interneto svetainę.

„Medžiaga dėl Užsienio reikalų ministerijos tinklapių išpuolio prijungta prie jau vykstančio ikiteisminio tyrimo dėl kibernetinės atakos prieš Seimą“, - BNS sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Lietuvo kriminalinės policijos biuras ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto poveikio elektroniniams duomenims pradėjo antradienį.

Už kibernetinius išpuolius prieš didelę reikšmę valstybės valdymui turinčias institucijas numatyta baudžiamoji atsakomybė nuo baudos iki laisvės atėmimo šešeriems metams.

Kibernetines atakas nuo praėjusios savaitės pabaigos patyrė Seimo, Prezidentūros, Užsienio reikalų ministerijos ir Teisingumo ministerijos informacinės sistemos.

Prieš visas institucijas buvo vykdomos vadinamosios DDoS atakos. Šių atakų metu siunčiama daugybė užklausų iš įvairių interneto taškų, taip sutrikdant interneto puslapio veikimą dėl per didelių lankytojų srautų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių